OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
Tereyağı (130 gr)
2,5 su bardağı süt (600 ml)
½ su bardağı un (70 gr)
2 çay bardağı toz şeker (200 gr)
3 adet damla sakızı, dövülmüş
½ paket Pakmaya Şekerli Vanilin
Üstü için:
2 çorba kaşığı kavrulmuş fındık, ince kıyılmış
Hazırlanışı
1. Adım Sütü damla sakızlarıyla birlikte tencereye koyup ocağa alın.
2. Adım Başka bir tencerede 100 gr tereyağını eritip unu ilave edin. Birkaç dakika karıştırarak kavurup pembeleştirin.
3. Adım Damla sakızlı sıcak sütü kavrulmuş una ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştırın. Karışım muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
4. Adım İçine 150 gr toz şeker ile Pakmaya Şekerli Vanilin’i ekleyip karıştırın.
5. Adım Süt helvanızı fırın kabına boşaltın. Kalan tereyağını ufak parçalara bölüp kalan toz şekerle birlikte muhallebinizin üstüne serpiştirin.
6. Adım Önceden ısıtılmış 190C fırında üstü kızarana kadar süt helvanızı pişirin.
7. Adım Fırından çıkarıp üstüne kavrulmuş fındık serpiştirerek hemen servis edin.
Tereyağı (130 gr)
2,5 su bardağı süt (600 ml)
½ su bardağı un (70 gr)
2 çay bardağı toz şeker (200 gr)
3 adet damla sakızı, dövülmüş
½ paket Pakmaya Şekerli Vanilin
Üstü için:
2 çorba kaşığı kavrulmuş fındık, ince kıyılmış
Hazırlanışı
1. Adım Sütü damla sakızlarıyla birlikte tencereye koyup ocağa alın.
2. Adım Başka bir tencerede 100 gr tereyağını eritip unu ilave edin. Birkaç dakika karıştırarak kavurup pembeleştirin.
3. Adım Damla sakızlı sıcak sütü kavrulmuş una ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştırın. Karışım muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
4. Adım İçine 150 gr toz şeker ile Pakmaya Şekerli Vanilin’i ekleyip karıştırın.
5. Adım Süt helvanızı fırın kabına boşaltın. Kalan tereyağını ufak parçalara bölüp kalan toz şekerle birlikte muhallebinizin üstüne serpiştirin.
6. Adım Önceden ısıtılmış 190C fırında üstü kızarana kadar süt helvanızı pişirin.
7. Adım Fırından çıkarıp üstüne kavrulmuş fındık serpiştirerek hemen servis edin.