• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Demir Çelik Sanayi

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
DEMİR-ÇELİK SANAYİ a. ERDEMİR'in Kuruluşu ve Gelişimi 1950'li yıllarda ülke çapında girişilen karayolu, sulama, ziraatı geliştirme, baraj inşaatları ile otomotiv ve beyaz eşya sanayiini kurmaya yönelik girişimlere paralel olarak, yassı çelik ürünlerine olan ihtiyaç büyük çapta artmıştır. Bu ihtiyaç doğrultusunda, 1959 yılı başında, Sanayi Bakanlığı'nca kurulan bir heyet ile Koppers Şirketi (ABD) tarafından yapılabilirlik etüdü ve tesisi kuracak şirketin statüsü üzerinde çalışmalar başlatılmış ve raporlar aynı yılın ortalarında hazırlanmıştır




28 Şubat 1960 tarihinde kabul edilen bir yasayla, "Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ." (Erdemir) adı altında bir anonim şirket kurulması için Bakanlar Kurulu'na yetki verilmiş, 11 Mayıs 1961'de şirketin kurulması resmen tescil edilmiştir.

Haziran 1961'de ilk hafriyat çalışmaları başlatılmış, 42 ayda tamamlanan inşaat ve montaj aşamalarının ardından, tesisler, 15 Mayıs 1965 tarihinde işletmeye alınmıştır.

Cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerine imza atan Erdemir, gerçekleştirdiği dev yatırımlarla yassı çelik üretim kapasitesini yaklaşık 8 kat artırırken, kalite, maliyet, çevre koruma ve enerji tasarrufu alanlarında da dünya ölçeğinde önemli mesafeler kat etmiştir.
Kapasite artırma ve modernleştirme yatırımlarının yanı sıra Erdemir, büyüme stratejileri çerçevesinde önemli adımlar atarak, yurtiçinde ve yurtdışında kurulu kapasitelerin satın alınması, yeni kapasitelerin kurulması veya üretim, yatırım ve yönetim alanlarındaki birikimlerinin, şirketler kurularak değerlendirilmesi çalışmalarına hız vermiştir.


erd4_1.jpg
 
Üst