• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Depresyona dekorasyonla son verin

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Depresyona dekorasyonla son verin





Sonbaharın gelişiyle birlikte depresyon vakalarının sayısı daha da arttı. Bu tür vakaları tedavi etmenin pek çok farklı yöntemi var. Yüksek Mimar Emel Balcı, yaşam alanınızı dekore etmenin de bu yöntemlerden biri olduğunun altını çiziyor…

AYDINLATMAYA DİKKAT

Uzmanlar, depresyonun en çok sonbahar ve kış mevsimlerinde ortaya çıktığını söylüyor. Çünkü sonbaharda azalan güneş ışınları, insanların üzerinde depresif etkileşimlere sebep oluyor. İşte tam da bu nedenle, yaşam alanınızdaki aydınlatmayı değiştirmek bile ruh halinizi iyileştirmenize fayda sağlayabilir.



Yüksek Mimar Emel Balcı, depresyonu önleyecek bu tür dekorasyon yöntemlerinin başında, yaşam alanınızda gün ışığına yakın bir aydınlatma kullanmak olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Evimizin ya da ofisimizin ışığı en iyi şekilde almasını sağlamalıyız. Ortamın daha fazla aydınlık olmasını sağlamak için ise dekorasyonda ayna kullanımı, perde seçiminde açık renk ve hafif kumaşlar tercih edilmelidir. Yatak odanızda da bazı düzenlemeler yapmak gerekebilir. Örneğin; yatak başını, duvara yaslayıp ışık alan bir açıda yerleştirmelisiniz”



OLUMLU ENERJİYİ YOK ETMEYİN

Arap kültürünün etkisinde kalarak yapılan dekorasyon çalışmalarında altın sarısı ve varak detayı sık sık kullanılıyor. Fakat bu iki detayın olumlu enerjiyi yok etme gibi bir etkisi var. Bu nedenle salon ve antreler başta olmak üzere dekorasyonda kırmızı, sarı ve turuncu gibi sıcak tonlar, toprak tonları ve bej renkleri tercih edilmelidir.



Çünkü bu renkler insanda sıcaklık hissi ve sohbet etme isteği uyandırır. Doğru renk seçimine bir de az eşya kullanımını eklerseniz, işte size ferah bir ortam…



KONFORLU YAŞAM TÜYOLARI

Salonunuzda pozitif bir dokunuş yaratmak için saksı, yastık, avize, çerçeve gibi aksesuarları kullanabilirsiniz. Renklendirilmiş ahşap kısımlar da atmosfere sıcaklık katacak unsurlar arasında yer alıyor. Yuvarlak hatlı, düz ahşap ve süslü dekoratif kıvrımlar kendimizi güvenli, rahat, mutlu ve huzurlu hissedeceğimiz bir ortam oluştururlar ve bizi korku, endişe gibi duygularımızdan arındırırlar.



Çünkü keskin hatlara sahip olan tasarımlar beyinde korkudan sorumlu olan bölgeyi harekete geçiriyor.






 
Üst