• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Deprosyonla savaşmamız için 7 psikolojik kural

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Deprosyonla savaşmamız için 7 psikolojik kural
Ppu6mE.jpg

Daha iyi bir fiziksel sağlığa ve daha yüksek başarıya sahip olmanıza yardımcı olabilecek 7 temel psikoloji kuralı.

Pozitif psikolojinin kurucularından olan Profesör Martin Seligman, psikoterapinin insanların güçlü yanlarını ortaya çıkararak keyifli bir yaşam sürmelerini sağlayabileceğini kanıtlamak içim önemli sayıda araştırma yaptı. Vardığı sonuçlar, bireyleri pozitif bir felsefe ile yaşamaya teşvik ederek daha mutlu hissetmelerini sağlıyor. İşte depresyonla savaşmanıza, daha iyi bir fiziksel sağlığa ve daha yüksek başarıya sahip olmanıza yardımcı olabilecek 7 temel psikoloji kuralı.

Ayna kuralı

Kural oldukça basittir. Hayatınızdaki her insanın aynanız olduğu anlamına gelir. Kendi kişiliğinizi, karakter özelliklerinizi, sevmediğiniz yanlarınızı bile yansıtırlar. Çevrenizdeki kişilerde gördüğünüz özellikler, kendinizi daha iyi tanımak ve yenilemek için fırsat verebilir. İlişkilerde herhangi bir şeyi değiştirmek istiyorsanız, kendinizden başlayın.

Seçimin gücü

Hayatınızda olan her şey hayatınız boyunca yaptığınız seçimlerin bir sonucudur. Arkadaşlarınız, yaşam tarzınız ve kariyeriniz sizin kişiliğinizi oluşturur. Eğer sıkıcı bi hayatınız varsa veya zor insanlarla uğraşıyor ve kendiniz her zaman sorun çözmeye çalışırken buluyorsanız, o anda yapmayı tercih ettiğiniz şey budur. Bunun olmasına izin veren sizsiniz. Bu nedenle kimseye şikayette bulunamazsınız. Kimseye şikayette bulunamazsın. Farklı bir sonuç istiyorsanız, farklı bir seçim yapmayı düşünmelisiniz.

Hataların gücü

Herkesin hata yapabileceğinin farkında olmalısınız. Bazen inançlarımız ya da eylemlerimiz, onların ne kadar doğru olduğunu düşünürseniz düşünün, başkaları tarafından doğru sayılmayabilir. Dünyayı sadece siyah beyaz olarak görmenize gerek yok. Kimse mükemmel değildir. Hepimizin hata yapma hakkı vardır. Bu hataları görmeye ve onları düzeltmek için neler yapabileceğinize odaklanın.

Uygunluk kuralı

Yaşam tarzınız, ilişkileriniz veya çalışmalarınızdan şikâyet etmeyin. Eğer bir insana tamamen âşık olamıyorsanız, karşınızdakinden kayıtsız şartsız bir bağlanma bekleyemezseniz. Hedeflerinize öncelik verin. Çok şey elde etmek istiyorsanız, hedefinizi yüksek tutun ve harekete geçin.

Bağımlılık etkisi

Başkalarına nazik davranmak ve yardımsever biri olmak harika bir şeydir. Ancak karşılık beklememelisiniz. Başkalarına karşı iyi olmak, kendiniz için bir hediye olmalı. İyi bir insan olmak istiyorsanız, güçlü olun ve kendinize inanın. "Hayır” demeniz gereken zamanları atlamayın. Her şeyi kabul etmek sizi mutlu edecek bir şey değildir. Kendiniz için doğru seçimleri yapın.

Varlık kuralı

Geçmişi düşünmeyin, çünkü her an, şimdi başlıyor. Gelecek için endişelenmeyin, çünkü henüz gelmedi. Geçmişe bağlılık, depresyonda hissetmenize neden olabilir. Gelecek ile ilgili kaygılar ise endişeye yol açar. Anı yaşayın ve bu gerçek zamanı uyum ve mutlulukla geçirmeye çalışın.

İyimserliğin gücü

Sizi çevreleyen küçük şeyleri görmezden gelmeyin. Doğanın güzelliğinin tadını çıkarın. Yaşadığınız sürece, günlük anlarınızdan mutlu olabileceğiniz zamanlar geçirin. Üretken olun, aktif olun ve pozitif duygularla dolu bir hayat sürün. TV seyretmek, bir kanepede uzanmak ya zihninizi yeni ve ilginç deneyimlerle doldurmayan başka şeyler yapmak için zaman harcadığınızda, gerçek dünyanın bir parçası olmaktan uzaklaşırsınız.
 

Qasem

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
2 Eyl 2018
Konular
82
Mesajlar
1,598
MFC Puanı
110
Bu 7 kural pozitif yaşamın, hayata eklemlenmeden, özgür ve özgün yaşamanın temel altın kurallarındandır...

Gerçektende yaşadığımız hayat ve seçimlerimiz bizim tercihlerimizin sonucudur...
Sonuçlara endekslenmeden ilkeli ve sorumluluk bilinci ile hareket etmek bizi herzaman başarıya ulaştırmasada kaliteli bir hayat yaşamamızı sağlar.

Bilgi - İnanç - Eylem
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Hatalarımız ve Bağımlılıklarımız bizleri hayatı zor yaşamamız/yaşatmamız için en etkili nedenlerdir. Bunların üstesinden gelebilsek çok daha kolay bir yaşam sahibi olabiliriz ;)
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Hayat boş :sigara Depresyon iyi :sigara
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,117
MFC Puanı
90,050
Bizi depresyona sokan insanları doğrayarak depresyondan çıkabiliriz :D
 
Üyelik Tarihi
8 Eki 2016
Konular
91
Mesajlar
1,905
MFC Puanı
1,220
Depresyondayım, yazıyı okumaya üşeniyorum pfs çok sıkıcı herşey
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
@sezen gardasima katiliyorum bende varim :)
 
Üst