• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Doğru Saç Rengi Nasıl Seçilir?

KalbimdekiDeniz

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
29 Eyl 2015
Konular
1,319
Mesajlar
1,594
MFC Puanı
940
Doğru Saç Rengi Nasıl Seçilir?

Doğal saç renginden vazgeçerek saçını boyatmak isteyen bayanlarımıza doğal saçına yakın bir renk tonu ile saçlarını boyatmasını öneririm. Şu renk “moda” alayım kullanayım diye düşünmemek lazım. Çünkü saç rengi değiştirmek için bir sürü kraterler var. İlk önce bir uzmana danışarak cilt tonunuza uygun bir saç rengi tonu bulun. Daha sonra o saç renkleri nin kartelasına bakarak bir iki ton açık veya koyu bir rengi tercih edin. Eğer hoşunuza giden saç rengi ten rengine uyumlu değil ise saçlarınıza gölge attırın ve ten rengine uyumlu hale getirin.

Doğru Saç Rengi Nasıl Seçilir?

Doğal Saç Renginize Yakın Bir Ton Kullanın!

Eğer ten rengine uygun olmayan bir saç boyası kullanırsanız garip bir görüntü elde edebilirsiniz. Saçlarınız teniniz ile bütünleşmeyip kötü bir hal alabilir. Bu yüzden ten rengine uyum veya saç renginize uygun bir makyaj ile bir bütünlük yakalayın. Saç rengine uygun olmayan bir makyaj sizi daha yaşlı veya yorgun gösterebilir. Sönük kalmamak daha enerjik bir görüntü için uyum şart.

Saçlarınızı boyatırken parlak ve ışıltı saçan tonları tercih edin.! Güneş ışığı vurduğunda saçlarınızda yansıma oluşsun. Renk pigmentleriöyle doğal olsun ki saçlarınızda doğal bir ışıltı oluşsun. Bu sizin saçlarınızın doğal bir renge sahip olduğunu gösterir. Böylelikle boya mı değil mi pekte anlayan olmaz. Bunun için de ten rengine uyum şart. Çünkü ten renginiz saç renginize uyumlu dünyaya gelirsiniz. Bu yüzden yakın tonlar kullanmak, bir bütünlük yakalamak sizin doğal olduğunuzu gösterecektir.

saç rengi boyama

Açık Tenliler için Renk Tercihi ; Esmer veya sarışın, Kızıl veya kahve. İşte sorun burada hangi renk saç boyası tercih edeceksiniz. Bu o kadar kolay değil. Diyelim ki sarı bir saç rengi istiyorsunuz. Doğal saç renginiz açık kahve ise eğer ten renginiz pembemsi bir görünümde ise işte sizin saç renginiz altın sarısı olmalı. Bu saçlarınızı daha parlak gösterecek ve yüzünüze ilk bakışta canlı bir cilt tonu göreceklerdir.

Koyu Tenliler için Renk Tercihi ; Eğer koyu bir ten rengine sahip iseniz, koyu saç rengi tonları tercih etmelisiniz. Mesela sizin için koyu çikolata kahveler, kızıl çikolata kahverengi tonları çok uygundur. Kahvenin zengin tonları ile de şaşırtıcı bir görünüm yakalayabilirsiniz. Eğer çok koyu bir ton istemiyorsanız kahve karamel tonları veya doğal koyu sarı tonları sizin için tercih edilebilir.

Saç Renginin Göz Rengine Etkisi Büyük

Eğer gözlerinizi ön planda tutmak, daha gizemli daha güzel bir görüntü vermek istiyorsanız; Kahve gözleri daha açık göstererek göz yanılmasına neden olan saç rengi tonları kullanarak koyu kahve gözlerden kurtulabilirsiniz. Bu saç renkleri açık karamel, kül kahve tonları, kül sarı tonları işe yarar.

Örneğin yeşil bir göz renginiz var ve daha koyu görünmesini tercih ediyorsanız; koyu sarı tonları ve kestane kahve tonları tercih edilmelidir. Alternatif olarak sizlere orta koyuluktaki kızıl tonlarını da önerebilirim.
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Doğru Saç Rengi Nasıl Seçilir? Doğru Saç Rengi seçmenin yolları nelerdir?
 
Üst