• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Doktora Hakaret ve Tehdide Hapis Cezası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Qasem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Qasem

TevhiD , AdaleT , ÖzgürlüK
Üyeliği durduruldu!
Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
7 Yıl 9 Ay

Niğde'de acil serviste görevli doktora hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu iddiasıyla yargılanan hasta yakınına 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Niğde'de acil serviste görevli doktora hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu öne sürülen hasta yakını, yargılandığını davada 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çocuk acil servisinde pratisyen doktor olarak görev yapan I.I'ya hakaret ettiği ileri sürülen hasta yakını T.A. hakkında dava açıldı.

Niğde 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında T.A, "hakaret" suçundan 11 ay 20 gün, "tehdit" suçundan ise 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, daha önce mahkumiyeti bulunduğu için sanığın cezasını ertelemeyerek infazına karar verdi.

Bilgi - İnanç - Eylem

Bu konudaki düçüncelerinizi merak ediyorum...
Ne diyorsunız bu konuda?
Sezen Buka Bezelye

Ve diğer arkadaşlr

Bilgi - İnanç - Eylem

Niğde'de acil serviste görevli doktora hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu iddiasıyla yargılanan hasta yakınına 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Niğde'de acil serviste görevli doktora hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu öne sürülen hasta yakını, yargılandığını davada 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çocuk acil servisinde pratisyen doktor olarak görev yapan I.I'ya hakaret ettiği ileri sürülen hasta yakını T.A. hakkında dava açıldı.

Niğde 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında T.A, "hakaret" suçundan 11 ay 20 gün, "tehdit" suçundan ise 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, daha önce mahkumiyeti bulunduğu için sanığın cezasını ertelemeyerek infazına karar verdi.

Bilgi - İnanç - Eylem

Değil bir doktara hiç kimseye hakaret ve tehdit içerikli söylemlerde bulunamayız. Ne yazık ki bu tarz olaylara çokça şahit olur olduk. Eskiden de böyle miydi yoksa şimdi her yer kamera olduğundan mı çok fazla olay duyuluyor bilemiyorum ama cezai işlem ne kadar durduruyor bu insancağızları ben bilmiyorum. Asıl yasakçı ve kurallar insanın içinde olması ve insan kendine yapılmasını istemediği bir şeyi bir başkasına yapmamalı.

Değil bir doktara hiç kimseye hakaret ve tehdit içerikli söylemlerde bulunamayız. Ne yazık ki bu tarz olaylara çokça şahit olur olduk. Eskiden de böyle miydi yoksa şimdi her yer kamera olduğundan mı çok fazla olay duyuluyor bilemiyorum ama cezai işlem ne kadar durduruyor bu insancağızları ben bilmiyorum. Asıl yasakçı ve kurallar insanın içinde olması ve insan kendine yapılmasını istemediği bir şeyi bir başkasına yapmamalı.
Ya , bazı insanlar dahada fazlasını hak ediyor bence. Doktor diye , milletin efendisi değil veya insanlar onun kölesi felan değil. Karşısındakinin bir insan olduğunu bilip , ona göre davranıcak konuşacak.

Hiç , devlet hastanesine felan gitmedim tedavi olmaya felanda. Bir kere arkadaşımı ziyarete gitmiştim . Bir , hemşire kendini birşey sanıp resmen köpek muamelesi yapmıştı çocuğa. O kadını ve o yanındaki adamı çok güzel aşşağıladım mesela , kalkıpta cevap veremediler. Bazıları bundan anlıyor.

Ben durumum ne kadar iyi olursa olsun , insanlara yüksekten bakmam asla. Ama işte bazen bu tarz insanlar çıktığı zaman , aşağılamak gerekiyor.

Bunu yaptıktan sonrada , bir daha o şekilde bir davranışa yeltenmeye cürret bile edemedi.

Şahsi fikrim , bunun kesinlikle sonuna kadar arkasındayım . Kendini bir b*k zanneden doktora hakarette eder , dayakta atarım. Çünkü gerçekten , bazı insanlar sadece bu dilden anlıyor. Nasıl konuşmasını bilen , nerede nasıl davranmasını bilen doktorlara ise veya genel katalım insanlara ise can feda. İstediği şekilde tartışabilir , konuşabilirim saygı çerçevesi içinde . Ancak , kişi karşısındakinin bir birey olduğunu ve empati kurarak konuşmayı öğrenecek. Ona göre davranacak.

Buka Joe. Mesdla kadına şiddet olayındada erkeklerin ceza alması meselesinde bşr çok mağduriyetlere ve suistimallere şahid olduk.

Şu halde sizce yanlış olan yöntem mi?
Yada cezalandırma çözüm mü?
Mesela kadın yada doktor bunu suistşmal eftiğinde yapacak hiç bir şryimşz pratikte yok. Teorikte bir çok argğman sıralarsınoz burada ama pratik farklı işler....

Sizce buna çözüm ceza mı olmalı?
Caydırıcılıktan ne anlıyoruz yada?

Bu açıdanda bakarmısınız?

Bilgi - İnanç - Eylem

Buka Joe. Mesdla kadına şiddet olayındada erkeklerin ceza alması meselesinde bşr çok mağduriyetlere ve suistimallere şahid olduk.

Şu halde sizce yanlış olan yöntem mi?
Yada cezalandırma çözüm mü?
Mesela kadın yada doktor bunu suistşmal eftiğinde yapacak hiç bir şryimşz pratikte yok. Teorikte bir çok argğman sıralarsınoz burada ama pratik farklı işler....

Sizce buna çözüm ceza mı olmalı?
Caydırıcılıktan ne anlıyoruz yada?

Bu açıdanda bakarmısınız?

Bilgi - İnanç - Eylem

Kadına şiddete kesinlikle karşıyım. Bir kere narin , kutsal varlıklar benim gözümde. Herşeyden öte birer Annaanne , anne , anne adayları onlar.

Sağlıklı iki çift düşünelim , aldatılmada belki bir anlık kontrol kaybı olabilir. Fakat ben bunu da yanlış buluyorum. Şahsen , böyle birşey yaşandığında birşey söylemeden çekip gitmek daha makul benim gözümde. Hatta , dayaktan bile daha etkilidir. :)

Bence , cezalandırmada basma kalıba göre değilde . Gerçekten yaşanılan olayları derinden incelemek gerekiyor. İsterse günde 1000 Olay yaşansın o 1000 olayıda basmakalıp şeyler ile değil her olayı o olaya özgün bir şekilde çözüme kavuşturacaksın.

Bakıyorsun , aile içinde bir kavga oluyor . Kadına 1 tokat atmış mesela yada 2 3 . Evden uzaklaştırma cezası geliyor mesela.

Bir diğeri , kadını gerçekten hastanelik edene kadar darp ediyor. Bunada aynı ceza veriliyor .

Sorun tam olarak bu. Yani , sen bu iki olayı bir tutmayacaksın. İnceleyeceksin , neler olmuş , nasıl olmuş , neden olmuş.

O olayın ciddeyetine göre cezayı vericeksin.

Cezalar var ama caydırıcı değil. Üzerine düşen görevleri tam olarak yerine getirmeyen o kadar çok insan var ki ... önce bunları düzeltmek lazım.

Sağlam bir adalet kavramı oluşturmak içinde gerçekten Eğitim görerek , o yerlere gelen insanlar lazım. Torpiller ile gelenler değil.

Aslında , bu gibi değil tüm problemleri daha etkili bir şekilde çözmek için ilk öncelik eğitim. Ama günümüzdeki sözde eğitimden bahsetmiyorum. Kaliteli eğitimden bahsediyorum. Öğretmen sıfatını taşıyan gerçek öğretmenlerden öğrenilen eğitimden.

Edit : Avrupa da medeniyet medeniyet var diyorlar ya , o yok . Caydırıcı kurallar var , millet cesaret edemiyor.

Qasem insanların birbirine saygısı kalmadı. en çekirdek alilede başlıyor eşlerin saygısı kalmayınca bu ilerde meslek sahibi olan bireylere yansıyor.yetiştirilen ögretmen, doktor , hemşire, yönetici vs insanlıgı hazmedememiş bireyler yetkiyi egoya dönüştürüyor. Joe. ye yazdıkları konusunda sonuna kadr katılıyorum.Halk olarak yaptıgı her şidddetde haklı demiyorum ama öyle olaylarda oluyor ki ben şahsen degil şiddet hakaret tutup dövesim geliyor. Acil hasta gelmiş durumu kötü doktor başlıyor önce para yatır yakını diyor siz hastaya bakın hemen yatırcam " olmaz önce para".. İşte bu durumda önce insanlık bence...İnsan olmayı öğrenmeden meslek sahibi bireyler oluyoruz ...

Geri