• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Dolama Çöreği Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
dolama-coregi.jpg


Malzemeler

- 1 Paket Margarin
- 1.5 ( 3/2 ) Çay bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Süt
- 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 4 Su bardağı Un
- 40 Gr Yaş Maya
- 1 Adet Yumurta Akı

Hazırlanışı

Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave edip mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine mayalı sütü, sıvı yağı, yumurta akını ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım.

Hamuru 12 eşit parçaya bölerek beze yapalım. Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açalım. Yumuşatılmış yağı yufkaların aralarına sürerek 12 yufkayı üst üste serelim. Yufkaları rulo yaparak saralım. Hamur rulosunu buzdolabında 3 saat bekleterek dolaptan alıp 1 cm. genişliğinde parçalar halinde keselim. Oluşan dilimleri iki ucundan çekiştirip incelterek yassı şeritler haline getirelim. Şeritleri parmağımıza dolayıp rulo yapalım ve margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim.

Hamurların mayalanması için oda sıcaklığında 1 / 2 saat bekletelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında altlan üstleri pembeleşene dek pişirelim. Çörekler pişer pişmez fırından çıkaralım.​
 
Üst