MALZEMELER
1 soğan
2 sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
4 olgun domates
2 su bardağı baldo pirinç (yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
2 su bardağı su
Yarım demet dereotu (istenirse) veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Domatesli Pilav tarifi
Kalın tabanlı bir tencerede küp küp doğranmış soğan ve biberi zeytinyağı ile birlikte renkleri dönene kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Pirinci soğuk suyla berraklaşmcaya kadar yıkayarak süzün, tencereye ilave edin. Tahta bir kaşıkla pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Son olarak iki bardak sıcak su ve tuz ilave ederek, önce bir taşım harlı ateşte sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra pilavın üzerine istenirse incecik doğranmış dereotu veya kuru nane serpin. Tencerenin kapağını hafifçe aralayarak 15-20 dakika demlendirin. Tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
1 soğan
2 sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
4 olgun domates
2 su bardağı baldo pirinç (yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
2 su bardağı su
Yarım demet dereotu (istenirse) veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Domatesli Pilav tarifi
Kalın tabanlı bir tencerede küp küp doğranmış soğan ve biberi zeytinyağı ile birlikte renkleri dönene kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Pirinci soğuk suyla berraklaşmcaya kadar yıkayarak süzün, tencereye ilave edin. Tahta bir kaşıkla pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Son olarak iki bardak sıcak su ve tuz ilave ederek, önce bir taşım harlı ateşte sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra pilavın üzerine istenirse incecik doğranmış dereotu veya kuru nane serpin. Tencerenin kapağını hafifçe aralayarak 15-20 dakika demlendirin. Tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.