• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Dostoyevski-Suç ve Ceza

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Dostoyevski-Suç ve Ceza

Üniversiteli bir genç olan Raskalnikof, bir ruh hastasıdır. Kendisi gibi akıllı bir gencin, parası da olursa sosyetede epey işler başaracağına inanmakta, parayı ne pahasına olursa olsun elde etmeyi aklına koymuş bulunmaktadır.
Raskalnikof, rehin karşılığı para verdiğini bildiği ve çok zengin sandığı bir tefeci kadını öldürmekle işe başlar. Epey para da kaldırır, ama bir türlü harcayamaz. Korku ve tiksinti içinde, toplumdan büsbütün uzaklaşır.
Raskalnikof işlediği suçun topluma bir zararı olmadığını düşünür, ancak içini yine de azap ve pişmanlık burgu burgu oymaktadır. Polislerle arkadaşlık eder, onlardan, olayın neredeyse tamamen kapandığını öğrenir. Öğrenir ama, ferahlayacağı yerde daha büyük bir vicdan azabına tutulur ve suçunu itiraf eder. Göreceği ceza iledir ki çektiği acılar sona erecek ve ruhu huzura kavuşacaktır.
Dostoyevski
Suç ve Ceza Rus edebiyatının en önemli realist romanlarından biridir. Dostoyevski, olayların insan ruhu üzerindeki etkilerini çözümlemede çok başarılı bir yazardır. Dostoyevski bu romanında vicdan azabına yenik düşen bir insanın psikolojisini ortaya koyar.

 

mayahanım

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
26 Şub 2013
Konular
43
Mesajlar
273
MFC Puanı
80
suç ve cezayı okuduktan sonra insanın konuşması bile dğeişiyor,güçlü bir kitap,okuyanda etkisi uzun yıllar devam edenlerden.
 
Üst