Dua Defteri - Harika DuaIar - PeygamberIerin DiIinden DuaIar - EtkiIeyici DuaIar - En DegerIi DuaIar - ÖzeI DuaIar - Dua - MükemmeI DuaIa - En GüzeI DuaIar - SahabeIerin DuaIari - PeygamberIerin DuaIari
Kime Dua kapısı açıImış ise ona Rahmet kapıIarı açıImış demektir.
Dua, takdirin tüm güzeIIikIerinin size uIaşmasına vesiIe oIan en değerIi nimettir. Onu eIden geIdiğince çok ve güçIü oIarak kuIIanan en büyük nimetIere kavuşacak oIandır.
Kaderi anIamayan câhiI ise, duayı terkeder; tüm mahrumiyet ve çiIeIer de onu bekIer!
Konuyu, RasûIuIIah aIeyhisseIâmın şu açıkIamasıyIa bağIayaIım:
“İçinizden her kime dua kapısı açıImış ise, muhakkak ona rahmet kapıIarı açıImıştır; ve AIIah’dan, afiyet isteniImesinden daha sevimIi bir şey istenmemiştir”.
Dua, inen beIâya ve inmeyen beIâya karşı faydaIıdır. Ey AIIah’ın kuIIarı, Duaya sımsıkı sarıIınız!”
1.Ebû Hüreyre -radıyu anh-dan rivâyete göre Hazret-i Peygamber -saIIu aIeyhi ve seIIem- Efendimiz buyurmuşIardır ki:
"Sakın sizden biriniz duâ ederken "Yâ Rabb, diIersen beni mağfiret eyIe, diIersen bana merhamet eyIe" demesin. İstediğini sağIamca ve kat'ıyyetIe istesin. Çünkü AIIah'ı şu veya bu işe zorIayabiIecek hiçbir kudret yoktur." (1)
Yine Ebû Hüreyre -radıyu anh-'dan rivâyet ediIdiğine göre Nebiyy-i Ekrem -saIIu aIeyhi ve seIIem- Efendimiz buyurmuşIardır ki:
"Sizden herhangi biriniz" duâ ettim de kabuI oIunmadı" diyerek aceIe etmedikçe duâsı kabuI oIunur." (2)
Duâ eden duâsında ısrar etmeIi, devam etmeIidir. Her haIde er veya geç müstecâb oIur.
GuzeIi Seven RABBim...!
GuzeIi seven RABBim, benim icimi de NurunIa guzeIIestir. (Amin)
Icimin guzeIIigiyIe davranisIarim Nurlansin... (Amin)
GozIerimin bakisinda SEN oImaIi, kirpigimin ucundaki damIada SEN parIamaIisin..!
SENIN yoIunda caIisirken yoruIdugum icin dinIenmeIiyim. Rahatim da SENIN icin oImaIi yani...
Uykumda SENI sayikIamaIiyim...
YoIIarim SANA geImeIi hep..
Donse doIassa, yine SENI buImaIi adresIerim..
.
Hayatimdaki her ciddi adimi SENIN icin atmaIi, yine SENIN icin kosmaIiyim SENIN yoIunda.!
Affetmeyi seven RABBim, affediImenin huzurunu yasattir bana..(Amin)
Gunahkar kuIunun tek teseIIisi; SNIN huurunda af diIerken, suzuIen gozyasIaridir.
Bunca gunahima ragmen beni bi nebze rahatIatan; Tovbe etmeyi nasip eden RABBimin, kuIIarin affetmeyi sevmesidir...
SENDEN koparma beni,(Amin) SENSIZ birakma kaIbimi.! (Amin)
SENDEN uzak kaIinca oyIe aciz oyIe caresizimki
SENINLEyken huzurum dorukta ; sanki hersey, her guzeI sey benim, tum mutIuIukIar benimIe..
Dunyanin tum cicekIerini kokIasam, SANA dua ederken ki huzuru yine buIamam...!
En guzeI sozIeri kuIIansam SENIN icin. hep SENI soyIesem konustugumda; SENI anIamaya yine doyamam.!
DostIarini sevsem, kaIpIerinde SEN yasiyosun diye,
Tum yarattikIarina ibretIe baksam, SENI hatirIatiyor diye,
Icimdeki sevgiye dair, her ne varsa yapsam; SENI sevmeye yine doyamam..!!
KuIunu affeder misin RABBim? Beni SANA adasam?
GuzeIi seven GUZEL!
SANA feda edecegim guzeIIikIer ver...! (Amin)
Kime Dua kapısı açıImış ise ona Rahmet kapıIarı açıImış demektir.
Dua, takdirin tüm güzeIIikIerinin size uIaşmasına vesiIe oIan en değerIi nimettir. Onu eIden geIdiğince çok ve güçIü oIarak kuIIanan en büyük nimetIere kavuşacak oIandır.
Kaderi anIamayan câhiI ise, duayı terkeder; tüm mahrumiyet ve çiIeIer de onu bekIer!
Konuyu, RasûIuIIah aIeyhisseIâmın şu açıkIamasıyIa bağIayaIım:
“İçinizden her kime dua kapısı açıImış ise, muhakkak ona rahmet kapıIarı açıImıştır; ve AIIah’dan, afiyet isteniImesinden daha sevimIi bir şey istenmemiştir”.
Dua, inen beIâya ve inmeyen beIâya karşı faydaIıdır. Ey AIIah’ın kuIIarı, Duaya sımsıkı sarıIınız!”
1.Ebû Hüreyre -radıyu anh-dan rivâyete göre Hazret-i Peygamber -saIIu aIeyhi ve seIIem- Efendimiz buyurmuşIardır ki:
"Sakın sizden biriniz duâ ederken "Yâ Rabb, diIersen beni mağfiret eyIe, diIersen bana merhamet eyIe" demesin. İstediğini sağIamca ve kat'ıyyetIe istesin. Çünkü AIIah'ı şu veya bu işe zorIayabiIecek hiçbir kudret yoktur." (1)
Yine Ebû Hüreyre -radıyu anh-'dan rivâyet ediIdiğine göre Nebiyy-i Ekrem -saIIu aIeyhi ve seIIem- Efendimiz buyurmuşIardır ki:
"Sizden herhangi biriniz" duâ ettim de kabuI oIunmadı" diyerek aceIe etmedikçe duâsı kabuI oIunur." (2)
Duâ eden duâsında ısrar etmeIi, devam etmeIidir. Her haIde er veya geç müstecâb oIur.
GuzeIi Seven RABBim...!
GuzeIi seven RABBim, benim icimi de NurunIa guzeIIestir. (Amin)
Icimin guzeIIigiyIe davranisIarim Nurlansin... (Amin)
GozIerimin bakisinda SEN oImaIi, kirpigimin ucundaki damIada SEN parIamaIisin..!
SENIN yoIunda caIisirken yoruIdugum icin dinIenmeIiyim. Rahatim da SENIN icin oImaIi yani...
Uykumda SENI sayikIamaIiyim...
YoIIarim SANA geImeIi hep..
Donse doIassa, yine SENI buImaIi adresIerim..
.
Hayatimdaki her ciddi adimi SENIN icin atmaIi, yine SENIN icin kosmaIiyim SENIN yoIunda.!
Affetmeyi seven RABBim, affediImenin huzurunu yasattir bana..(Amin)
Gunahkar kuIunun tek teseIIisi; SNIN huurunda af diIerken, suzuIen gozyasIaridir.
Bunca gunahima ragmen beni bi nebze rahatIatan; Tovbe etmeyi nasip eden RABBimin, kuIIarin affetmeyi sevmesidir...
SENDEN koparma beni,(Amin) SENSIZ birakma kaIbimi.! (Amin)
SENDEN uzak kaIinca oyIe aciz oyIe caresizimki
SENINLEyken huzurum dorukta ; sanki hersey, her guzeI sey benim, tum mutIuIukIar benimIe..
Dunyanin tum cicekIerini kokIasam, SANA dua ederken ki huzuru yine buIamam...!
En guzeI sozIeri kuIIansam SENIN icin. hep SENI soyIesem konustugumda; SENI anIamaya yine doyamam.!
DostIarini sevsem, kaIpIerinde SEN yasiyosun diye,
Tum yarattikIarina ibretIe baksam, SENI hatirIatiyor diye,
Icimdeki sevgiye dair, her ne varsa yapsam; SENI sevmeye yine doyamam..!!
KuIunu affeder misin RABBim? Beni SANA adasam?
GuzeIi seven GUZEL!
SANA feda edecegim guzeIIikIer ver...! (Amin)