• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

DÜĞÜMLÜ BALIK AĞI

NurSavas1

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
7 May 2018
Konular
2
Mesajlar
2
MFC Puanı
0
Günümüzde her ne kadar elle örülen ağ sayısı az olsa da, düğümlü balık ağı kategorisinde basit düğümlü ağlar elle örülmekte ve onarılmaktadır.

Daha çok sanayileşen ve makineleşen, gün geçtikçe de teknolojinin ilerlediği dünyamızda el işi ve el becerisi gerektiren konular gerilemiş, bunun sonucunda da el emeği ile yapılan eşyalar zaman aldığı gerekçesiyle önemini yitirmiştir. Ancak bu dönemde, el emeği göz nuru yapılar ve eşyalar daha çok değer ve maddiyat kazanmıştır.

Düğümlü balık ağı, daha çok makinelerle üretilse de herhangi bir kazada, bakım ve onarım gerektiren acil durumlarda düğüm atmayı bilen bir kişi tarafından onarılmalıdır. Sonuç olarak, mürettebatta bulunan kişiler mutlaka denizci düğümü bilmelidir. El ile ağ örerken gerekli olan malzemeler, ağ iğnesi (mekik) ve ağ gözü ölçüsü için de kalıptır.

Balıkçılık sektöründe sıkça kullanılan ve vazgeçilmez malzemelerden biri olan düğümlü ve düğümsüz balık ağları, geçmişten günümüze kadar ulaşmış olup hala çok kullanışlı ve gerekliliğini koruyan malzemelerdendir.

Balıkçılık sektörü, ülkemizde uzun yıllar boyunca işlemesi de gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır. Her ne kadar çok fazla gündemde olmayan bir meslek olsa da, sadece balıkçılık ile geçinen çok fazla aile vardır.
Düğümlü balık ağı gibi ağ çeşitlerinin fazla olma sebebi, denizdeki canlısı türlerinin çok sayıda olmasıdır. Farklı amaçlarla kullanılabilen balık ağları, düğümlü ya da düğümsüz olarak ayrılmakta ve ihtiyaç olunan ağ türüne göre kullanım sağlamaktadır.

Günümüzde kullanılan çoğu ağ, makine ürünü olduğundan fiyatlar arasında çok fazla fark yoktur ve hemen hemen sabittir. Ancak el yapımı ağlar hem manevi hem de maddi açıdan daha değerli olduğundan, fiyatları yüksek olabilmektedir. Çünkü ağ örmek, bazen günler hatta haftalar sürebilen bir iştir.

Siz de düğümlü balık ağı satın almak istiyorsanız, ufak çağlı bir araştırma ve bilgi alma işlemi sonrasında ağınızı satın alabilirsiniz.
 
Üst