• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Dut Ağacı Nasıl Yetiştirilir

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Dut ağacı nasıl yetiştirilir? Dut fidanı ne zaman ve nasıl dikilir? Dut ağacı gübreleme, sulama, yetiştirme hakkında bilgi.



Dut (Morus spp.) Ağacı Nasıl Yetiştirilir?


İlkbaharda açan çiçekleri yazın başında meyvelere dönüşür. Dört mevsim dikim yapabilirsiniz. Ama ekim-nisan arası yapılan dikim onu daha bir sağlıklı yapar.

Çukurunuz bitkinin bulunduğu kabın iki katı büyüklükte olsun. Fidanın üzerinde yaralı ya da ezik kısımlar varsa, onları kesmekle işe başlayın. Düzgün bir dikim için dayanak çıtası kullanın. Gübreli toprakla üzerini kapatın. Çevresine çanak şekli verin, ilk sulamanızı hemen yapın.

Türüne göre bazıları ekşi, bazıları baldan tatlı olacak Geçirgen ve yumuşak toprağı sevdiğini sakın unutmayın. Nemli kalmasına dikkat edin. Böylece sağlıklı gelişimini sürdürür.

Ülkemizde hemen hemen her bölgede yetiştirebilirsiniz. Ama en çok Zonguldak Erzurum ve Malatya’yı sever. Dutun en önemli özelliği, zararlı böcekleri barındırmamasıdır. Tarım ilacı kullanmaya gerek kalmaz. Bu özelliğiyle o, belki de dünyanın en ekolojik meyvesidir.
 
Üst