• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

El Turşusu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan diShy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
Konum
ىαкαяyλ
Forum Yaşı
16 Yıl 6 Ay
Mesajlar
24,120
Tepkime puanı
2,410
Malzemeler
Nar ekşisi
sarımsak
tuz
kabak,patlıcan,biber(Kırmızı,yeşil)
lahana (yoksa şart değil ama mevsiminde bu malzemeler ile tek başına bile kullanarak kolay turşu hazırlayabilirsiniz)
kuru nane​

Yapılışı:

Tüm sebzeler patlıcan güveç formunda doğranarak tuzlu suda haşlanır.Arzu ettiğiniz yumuşaklıkta olunca ocaktan indirili sebzelerin üzerini aşmayacak miktarda suyu kalacak şekilde süzülür.Diğer tarafta hazırlana nane ezilmiş sarımsak ve nar ekşisi ile oluşan sos haşlanmış sebzeler ile buluşturulur soğuk olarak servis yapılır.

Tavsiyeler

özellikle kısır ve mercimekli köfte gibi bulgur ile hazırlanmış yemeklerin yanında müthiş bir lezzet.Ayrıca bereketli de oluyor ben malzemenin miktarını belirtmeden veriyorum siz kendi göz ve el ayarında hazırlayabilirsiniz çok pratiktir.Çukurova yöresine aittir..
 
Geri
Üst