• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

En masum tatlı dondurma

Aksi

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Eyl 2015
Konular
25
Mesajlar
42
MFC Puanı
80
Biliyoruz, kavurucu yaz sıcaklarında aynı anda serinleten ve mutlu eden tek besin dondurma. Ama ‘kilo alırım’ endişesi var. Üzülmeyin, bu harika besin, ’tatlı’ rakiplerinin yanında çok daha masum, faydalı ve doyurucu. İşte dondurma yemek için 5 neden ve alternatif tarifler...

YAĞ DEPOLAMAYA SON!

“Rejim yapayım” derken kilo almayın. Günlük kalsiyum ihtiyacının alınması, sadece kemik ve diş için değil, kilo kontrolü açısından da önemli. Yetersiz kalsiyum alımı, yağ hücrelerinde daha fazla yağ depolanmasına neden oluyor. Peki bu kalsiyum depolama işlemini daha zevkli hale getirebilir miyiz? Cevap: Evet. Yarım bardak süt ile 120 mg kalsiyum alınırken aynı miktar dondurmayla 150 mg kalsiyum alımı söz konusu. Hemen hesap yapalım: Buna göre 3 top dondurma, kalsiyum içeriği olarak 1 su bardağı süt, 1 ince dilim ekmek ve 1 porsiyon meyveye eşdeğer. Seçim sizin.


VİTAMİN KAYNAĞI

Yazın aşırı sıcaklardan boğamızdan yemek geçmiyor. Ama yeterli ve dengeli beslenme için tüm besin öğelerinden yani karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler ve minerallerden her gün gereken düzeyde almak gerek. Bu durumda kurtarıcımız yine dondurma: İçeriğindeki protein ve karbonhidratın yanı sıra A, D ve E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum gibi mineralleriyle iyi bir tatlı alternatifi. Besin değerlerini kontrol etmek de elinizde. Güvenilir markalı paketli dondurmaların kutularında her türlü detayı bulabilirsiniz. Araştırmalar dondurmanın mutluluk verdiğini kanıtladı. Ayrıca besleyici de... Üç top dondurmanın kalsiyum içeriği olarak bir su bardağı süt, bir ince dilim ekmek ve bir porsiyon meyveyle eşdeğer olduğunu biliyor muydunuz?

ARA ÖĞÜN İÇİN İDEAL

Ayran ya da grissini mi? Açlık krizlerini bastırmanın ya da ara öğün yemenin daha keyifli bir yolu var: Gün içerisinde ara öğün yapanlardansanız günlük enerji ihtiyacınıza göre bir porsiyon yani iki top dondurma ya da paketli bir adet dondurma tercih edebilirsiniz. Hatta aynı lezzet ve keyiften vazgeçmeden daha az kalori almak istiyorsanız paketli dondurmaların mini boyları da rahatlıkla yeterli ve dengeli beslenme düzeninizde yer verebilirsiniz. Mini boy paketli dondurmalar, hem daha az kalori almanıza hem de daha kolay porsiyon kontrolü sağlamanıza yardımcı olur. Bir adet çikolata kaplı mini dondurma en fazla 140 kalori. Yani günlük enerji gereksiniminin sadece %7’sini karşılıyor. Alternatif olarak 1 adet mini boy bisküvili dondurma ortalama 90 kalori

KALORİSİ DAHA DÜŞÜK

Hangimiz şeker krizine girmiyoruz ki? Bu durumlarda kurtarıcımız yine dondurma. Çünkü kalori değeri, un ve şekerden yapılan diğer hamurlu tatlılara oranla daha düşük. Ayrıca dondurma, bisküvi, çikolata gibi atıştırmalıklara kıyasla enerji içeriği ve enerji yoğunluğu bakımından genellikle daha düşüktür. Düşünün, bir kruvasan ortalama 406, 100 gram kakaolu kremalı bisküvi 488 kalori. Oysa bir top meyveli dondurmadan alacağınız kaloriyse sadece 96.

KÜÇÜK MUTLULUKLARIN KAYNAĞI

Uzmanlarca onaylandı: Dondurma başlı başına bir mutluluk kaynağı. Neden mi? Dondurmanın haz merkezini uyararak keyif ve mutlulukla bağlantısını ele alan araştırmada işleyiş şu şekilde açıklanıyor: Soğuk, ağızda hissedildiğinde serinletici ve susuzluğu giderme mekanizmasına etkisiyle kişinin keyifli bir deneyim yaşamasını sağlıyor. Çalışmalar, beyindeki haz merkezinin dondurma yenildiği zaman aktif olduğunu gösteriyor. Kişinin kendini iyi hissedip mutlu olması daha sağlıklı ve psikolojik fonksiyonlarda pozitif anlamda iyileşme sağlamasına sebep oluyor. Ayrıca Londra Psikiyatrı Enstitüsü’nün 2005’te yaptığı çalışmalar gösteriyor ki, küçük aralıklı mutluluklar bizi büyük ve daha nadiren olanlardan daha çok mutlu ediyor.

PAKETİ ÖNEMLİ

Kaloriyi kontrol etmek elinizde, paketine bakın yeter! Paketli dondurma, porsiyon ve içerik kontrolü açısından iyi bir faktör. Dondurmaların paketli şekilde sunulması aynı zamanda porsiyon kontrolüne yardımcı olur. Paketli ürünlerin içeriklerinin ve besin öğeleri değerlerinin etiket üzerinde açıkça belirtilmesi satın aldığımız dondurmanın besin öğeleri konusunda bilinçli seçimler yapabilme şansını verir.

DONDURMALI LİMONLU MUS

Kızılcık, su ve şekeri küçük bir tencerede kaynatıp, şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra karışımı blender veya mutfak robotu yardımıyla pütürsüz hale getirip, ince elekli bir süzgeçten geçirin. Hazırladığınız sosu, servis kaplarına paylaştırıp buzdolabına yerleştirin. Biraz soğuduktan sonra üzerine bir kup dondurma koyun. Daha sonra tekrar sostan ekleyin ve bu işlemi üç kez tekrarlayın.

MEYVELİ DONDURMALI PARFE

Malzemeler Kreması için- 1 bardak vanilyalı dondurma- 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi Çikolata sosu için- 3 tatlı kaşığı kakao - 4 tatlı kaşığı süt- 2 tatlı kaşığı pudraşekeri- Çok az vanilya ekstresi Katları için- 1 bardak doğranmış çilek- 1 bardak doğranmış muz- Yarım bardak dövülmüş ceviz Yapılışı Dondurma ve vanilya ekstresini iyice çırpın, servis yapıncaya kadar bekletmek üzere buzdolabına koyun. Ayrı bir kâsede önce kakaoyla sütü çırpıp, daha sonra pudraşekeri ve vanilya ekstresini ilave edin. Çikolata sosu homojen kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Derin kavanoz veya dondurma kâselerine meyve, krema ve çikolata sosunu dilediğiniz gibi katlar halinde yerleştirip servis edin. Meyveli ya da vanilyalı dondurma Malzemeler Sosu için:1 bardak kızılcık2 yemek kaşığı şeker2 yemek kaşığı su
 
Üst