• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Erkekler Kendine Benzeyeni Arıyor

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Erkeklerin, yüz hatları kendininkine benzeyen bayanları daha çekici bulduğu ortaya çıktı.
Eğer çiftler kişilik ve ilişki bakımından anlaşabiliyorlarsa, erkeğinizin sizinle olmasının nedeni, yüzünüzün tuhaf bir şekilde onunkine benzemesinden kaynaklanıyor olabilir.
Fransa’daki Montpellier Evrim Bilimleri Enstitüsü’ndeki bilim adamlarının yaptığı araştırma, erkeklerin kendi özelliklerine sahip olan kadınları daha çok tercih ettiklerini gösterdi.
Bilim adamları 100'e yakın katılımcıya bilgisayar ortamında üstünde oynanılmış fotoğraflar gösterdi ve beğendiklerini seçmelerini istedi. İncelemeden sonra erkeklerin çoğunun kendileriyle aynı saç ve göz rengine, aynı incelikte dudaklara sahip kadınları çekici buldukları, hatta çenesinde gamze olan erkeklerin, çenesinde gamze olan kadınları tercih ettikleri görüldü.

En az bir çocuğu olan 155 çiftin katıldığı araştırmada da benzer sonuçlar çıktı. PLOS One dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atanlardan 'Jeanne Bovet', sosyal ortamda karşılaşma ihtimalinin fazla olması nedeniyle kişilerin kendi çevrelerinden eş bulduklarını, ve benzer kişilere yakınlık hissedildiğinin daha önce kanıtlandığını belirtti.

Bovet, kadınların da kendilerine benzeyen erkekleri çekici bulabileceğini belirterek, daha önce yapılan araştırmaların erkeklerin fiziki özelliklere kadınlardan daha fazla önem verdiğini, kadınların ise daha çok, erkeklerin kişiliğine ve sosyal statüsüne dikkat ettiğini ifade etti.
 
Üst