• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Erkeklerde Kısırlık Nedenleri

mum

Özel Üye
Üyelik Tarihi
3 Nis 2008
Konular
2,214
Mesajlar
2,424
MFC Puanı
1,030
Kısırlık günümüzde en çok erkekleri etkileyen bir sağlık sorunu olmakta, kadınlara nazaran erkeklerde daha çok kısırlık vakalarına rastlanmaktadır. Erkeklerde kısırlık nedenleri oldukça çeşitlidir, yapılan araştırmalarda erkek kısırlığının sebepleri ortaya çıkmıştır. İşte uzmanların erkeklerde kısırlık neden olur sorusuna verdikleri yanıtlar.

Erkeklerde kısırlık,en çok görülen kısırlık vakasıdır. Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan çiftlerin neredeyse yarısında problem erkekten kaynaklanır. Erkekte meydana gelen kısırlık genel olarak sperm tahlillerinin yapılması ile anlaşılır. Bazen özel tetkiklerde gerekli olabilir.

ERKEK KISIRLIĞININ NEDENLERİ VE ÇEŞİTLERİ

steroidErkekte kısırlık çok farklı nedenlerden meydana gelebilir. İltihaba bağlı hastalıklar, genetik sorunlar, daha önce geçirilmiş cerrahi işlemler, doğum esnasında meydana gelen anormallikler, hormona bağlı hastalıklar ve kimyasal faktörler en sık rastlanılan etkenlerdir. Ayrıca en sık karşılaşılan ve cerrahi işlemlerle iyi sonuçlar alınabilen varikosel yani damarlarda oluşan varisleşme de kısırlık belirtisidir. Alkol ve sigara kullanımı da erkekte üreme bozuklukları yapabilir. Ayrıca kas geliştirmek için alınan doping ve steroid tarzı ilaçlar erkeklerde kısırlığa yol açabilir ve çocuk sahibi olmayı engelleyebilir. Doping tarzı ilaçlar hormonal hastalıklara neden olabilir. Bu tür ilaçların alınması vücutta üretim bozukluğuna neden olarak üretim organlarını etkisiz hale getirir.

Erkeklerde kısırlığa özellikle çalıştığı iş ve günlük rutin davranışları da sebep olabilir.Çok sıcak ortamda çalışmak,sürekli oturarak çalışmak,kimyasal maddeler kullanılan işlerde çalışmak da kısırlığa neden olabilir.
 
Üst