• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Erkeklere Sağlıklı Yaşam Tavsiyeleri

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Erkeklere Sağlıklı Yaşam Tavsiyeleri

Sağlıklı beslenme, düzenli spor ya da stresten uzak durmak... Peki, sağlıklı bir yaşam için bunların yanında başka nelere dikkat etmek gerekiyor?



Son dönemlerde kadınlar kadar erkekler de dikkat etmeye başladı kendilerine. Eminiz, spor yapıp dengeli beslenmeye özen gösteren erkek sayısı çoktur çevrenizde. Eğer siz hala sağlıklı bir yaşam için harekete geçmediyseniz bu önerilere kulak verin.

İşte erkekler için sağlıklı yaşam tavsiyeleri:


Planlı beslenin:Özellikle 40 yaş üzerindeki erkeklerin beslenmelerine daha fazla dikkat etmeleri gerekmektedir. Örneğin; pazartesi günü et, çarşamba günü balık, cumartesi günü tavuk yiyebilirler, fakat haftanın diğer günlerinde muhakkak sebze yemekleri tüketmelidirler.


Stresten uzak durun:Stresin, birçok hastalığın temelini attığı birçok bilimsel araştırmayla kanıtlanmıştır. Bu nedenle sıkıntı yapmadan çalışmalı ve stresten mümkün mertebe uzak durulmalıdır.


Kişiye özel salata:Ortaya konulan salatalar, özellikle salata veya yeşillik sevmeyen kişiler için bir bahane niteliğindedir. Bu nedenle kişiye özel, yani yemek tabağının yanına bir tabak salata koymak bu kişileri salata yemeye teşvik edecektir.


Akşamları sebze:Öğlen yenilen yemeklerde alınan kalorilerin yakılması, bu saatlerde insanların hareketli olmasından dolayı kolayken, akşamları bu durum söz konusu değildir. Bu nedenle akşamları hafif sebze yemeklerini tercih edin.


Yemekten sonra uyumayın: Yemek yedikten hemen sonra uyumak, birçok mide sorunlarına, şeker, kolesterol ve tansiyon yükselmelerine yol açabilir.


Yemek sonrası yürüyüş:Yemeklerin ardından televizyon karşısında hareketsiz durmak yerine yürüyüş yapmak; hem yenen yemeklerin iyi hazmedilmesine, hem de alınan kalorilerin yakılmasına katkıda bulunur.


Katı yağlardan uzak durun: Özellikle ev hanımları yemek yaparken, katı yağlar veya hayvansal yağlar yerine zeytinyağı ve ayçiçekyağı gibi hafif yağlar kullanmalıdırlar.


Esmer ekmek tüketin:Yemeklerde beyaz ekmek yerine esmer (çavdar, tam buğday, kepek ekmeği) ekmek tüketmek; aldıkları kalori bakımından özellikle kolesterol hastalarının dikkat etmesi gereken durumlardan bir tanesidir.


Yemekte tatlı olmaz: Güçlü bir yemeğin hemen ardından yenen tatlılar, kan şekerini fazla yükseltir, fazla insülin salınımına, insülin direncine ve fazla kiloya yol açar. Bu nedenle yemekten en az 2 saat sonra ve ölçülü miktarda alınması tavsiye edilir.


Yaşam tarzınızı değiştirin: Günde en az 6–7 saat uyuyun ve düzenli spor yapın.


Yaşına uygun sporu seç: Örneğin kişi çok yaşlı ise koşmamalı, bunun yerine yürüyüş yapmalıdır. Orta yaşlardakilere ise yüzmeyi, yürüyüş yapmayı ve jogging tarzında koşmayı öneriyoruz.


Düzenli doktor kontrolü: Özellikle 40 yaşın üzerindeki erkeklerin; kendilerinde herhangi bir sorun hissetmeseler bile, sene en az bir kez genel doktor kontrolüne gitmeleri ve kalp, akciğer, prostat gibi erkeklerin sık karşılaştığı sağlık sorunlara karşı test yaptırması hayat kurtarır.


Gerekirse maske: Meslek hastalıklarına karşı çalıştığı iş yeri tozlu olanlar maske kullansın.
 
Üst