OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Bir paket tuzsuz etimek (borcamınızın büyüklüğüne göre 10-12 dilim kullanılacak).
Muhallebisi İçin:
3 su bardağı süt,
3 tepeleme yemek kaşığı un,
1 paket vanilya.
Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı sıcak su.
Sponsorlu Bağlantılar
Etimek Tatlısı Yapılışı
Etimekleri dikdörtgen borcama dizelim.
Açıkta kalan yerlere de etimekleri kırarak yerleştirelim.
Şerbeti için; toz şekeri karıştırarak 1-2 dakika tencerede karamelize edelim.
Üzerine sıcak suyu döküp şeker iyice eriyene kadar karıştırarak kaynatalım.
Şerbet kaynar halde iken bir kepçe yardımı ile etimekleri iyice ıslatalım.
Muhallebisi için; tencereye sütü, unu ve vanilyayı koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
Muhallebiyi sıcak halde etimeklerin üzerine dökelim.
Üzerini dilediğiniz meyveler ile süsleyebilirsiniz.
Etimek tatlısını dolapta dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Bir paket tuzsuz etimek (borcamınızın büyüklüğüne göre 10-12 dilim kullanılacak).
Muhallebisi İçin:
3 su bardağı süt,
3 tepeleme yemek kaşığı un,
1 paket vanilya.
Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı sıcak su.
Sponsorlu Bağlantılar
Etimek Tatlısı Yapılışı
Etimekleri dikdörtgen borcama dizelim.
Açıkta kalan yerlere de etimekleri kırarak yerleştirelim.
Şerbeti için; toz şekeri karıştırarak 1-2 dakika tencerede karamelize edelim.
Üzerine sıcak suyu döküp şeker iyice eriyene kadar karıştırarak kaynatalım.
Şerbet kaynar halde iken bir kepçe yardımı ile etimekleri iyice ıslatalım.
Muhallebisi için; tencereye sütü, unu ve vanilyayı koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
Muhallebiyi sıcak halde etimeklerin üzerine dökelim.
Üzerini dilediğiniz meyveler ile süsleyebilirsiniz.
Etimek tatlısını dolapta dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.