Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

yapılır

  1. ReiS

    Mutancana, Mutancana tarifi nedir, Mutancana nasıl yapılır?

    Mutancana, Mutancana tarifi nedir, Mutancana nasıl yapılır? Malzemeler 800 gram kuzu eti 100 gram arpacık soğan 50 gram soyulmuş iç badem 50 gram kuru kayısı 30 gram razaki üzüm 50 gram kurutulmuş mürdüm eriği 50 gram kuru incir 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı bal Tuz 2...
  2. Herkül

    Bilinçli alışveriş nasıl yapılır?

    Bilinçli alışveriş nasıl yapılır? Birçok kadın gibi sürekli yeni şeyler alıyor ve eskilerini bir köşede unutuyor musunuz? Stil sahibi olmak ve güzel görünmek için devamlı alışveriş yapmanıza gerek yok. Moda çılgınlığına kurban olmamak için, kullanışlı, sizi en iyi şekilde ifade eden birkaç...
  3. Herkül

    Çocuklar için doğru kitap seçimi nasıl yapılır

    Çocuklar için doğru kitap seçimi nasıl yapılır İşte anne – babalar için çocuklara kitap seçme rehberi Bir çocuğun zihinsel ve ruhsal gelişimi için kitabın yeri çok büyük. Bu nedenle mümkün olduğunca en erken yaşlardan itibaren çocukları kitaplarla tanıştırmak gerekiyor. Peki çocuklar için...
  4. Herkül

    2018 ALES İlkbahar Dönemi başvuruları nasıl yapılır?

    2018 ALES İlkbahar Dönemi başvuruları nasıl yapılır? 2018 ALES İlkbahar Dönemi başvuruları başladı. ÖSYM tarafından duyurusu yapılan ALES için başvuru tarihleri 7 Mart 2018 ile 15 Mart 2018 arasında olacak. ÖSYM, ALES başvuru ücreti ise 100 TL olarak belirlendi. ALES SINAVI NE ZAMAN...
  5. Herkül

    EKPSS tercih kılavuzu 2018 memur atama başvuruları nasıl yapılır

    EKPSS tercih kılavuzu 2018 memur atama başvuruları nasıl yapılır Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İnşallah 2 bin 500 engelli kardeşimizin söz verdiğimiz atamasını da mart ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Tercihlerini 16 Mart itibariyle yapacaklar ve mart sonunda büyük...
  6. OBERON

    Evde Ekmek Nasıl Yapılır?

    Ekmeği yaparken kullanacağınız malzemeler değişebilir. Örneğin; Çavdar unu kullanabilirsiniz ya da marketlerde rahatlıkla bulacağınız tam buğday unu, ruşeymli buğday unu, yulaf unu, kepek kullanarak da kendi ekmeğinizi yapabilirsiniz. Beyaz un pek tercih edilmese de arzu edildiğinde...
  7. OBERON

    Kandil Simidi Nasıl Yapılır? İşte Tarifi ve Yapılışı

    Kandillerin Vazgeçilmezi Miraç kandili, regaip kandili, mevlüt kandili ve diğer kandillerin olmazsa olmazlarından birisi de kandil simididir. İslam alemi için çok önemli ve manevi açında çok değerli geceler olan bu kandillerde müslümanların birbirlerine ikram ettikleri en güzel şeylerden birisi...
  8. OBERON

    Yumurtalı Ekmek nasıl yapılır? Püf noktaları neler?

    Hafta sonu kahvaltı sofralarının, beş çaylarının vazgeçilmez lezzetidir, yumurtalı ekmek. Hem çok pratik hem de çok lezzetlidir… Farklı yörelerde cici papa, ekmek balığı gibi farklı isimlerle anılsa da en sık kullanılan adı yumurtalı ekmektir. Adından da anlaşıldığı gibi ana malzemeleri yumurta...
  9. OBERON

    Çoban salatası tarifi yapımı nasıl yapılır

    Malzemeler 2 küçük boy soğan 3 olgun domates 2 salatalık 5 sivri biber Yarım demet maydanoz Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı sirke 4-5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Tuz Yapılışı Soğanları incecik piyazlık doğrayın. Üzerine tuz serpip elinizde ovalayarak soğanı yumuşatın. Domatesleri kabaca...
  10. OBERON

    Karışık Salata Tarifi yapımı nasıl yapılır ?

    Malzemeler 1 Çay Kaşığı Mısır 1/2 Göbek Salata 1 Dilim Kare Doğranmış Ananas 1/2 Çorba Kaşığı Küp Kesilmiş Dana Jambon 1/2 Çorba Kaşığı Küp Kesilmiş Tavuk Jambon 1 Çorba Kaşığı RendelenmişKırmızı Lahana 1/2 Domates 2 Dilim Salatalık 2 Dilim Havuç 3 Yaprak Roka Sos Malzemesi 1 Havuç 1 Soğan 1...
  11. OBERON

    Taş Köfte nasıl yapılır tarifi

    1 kilo 2 kere çekilmiş kuzu kol kıyma. - yarım su bardağı kırık nohut. - 1 çay bardağı pirinç. 6 adet küçük boy patates. - 2 adet sivri biber. - 1 adet kuru soğan. - 1 avuç kuru reyhan. - 2 adet yumurta. - 1 tatlı kaşığı karabiber. - 1 çay kaşığı zerdeçal. - 1 yemek kaşığı tuz. - 1...
  12. OBERON

    Köfte Bozbaş tarifi nasıl yapılır

    Malzemeler yarım kg kemikli koyun eti yarım kg kıyma 1 çay bardağı haşlanmış nohut 4 tane patates yarım su bardağı kuru erik 2 baş soğan 1 yemek kaşığı salça tuz, karabiber, nane Hazırlanışı Doğranmış kemikli koyun etini az suda suyu çekilene kadar haşlayın. Salçayı ilave ederek hafif...
  13. OBERON

    Bayram Kavurması nasıl yapılır tarifi

    MALZEMELER 1 kg kuzu but (orta yağlı) 100 gr kuyruk yağı Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik HAZIRLANIŞI Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin. Tencereyi kapalı...
  14. OBERON

    Defneli Sosis Sote tarifi ,nasıl yapılır

    MALZEMELER 1/2 Kg Sosis 3 Sap Taze Soğan 1 Tatlı Kaşığı Kekik 2 Çorba Kaşığı Domates Püresi 12 Adet Arpacık Soğanı 1 Çorba Kaşığı Margarin 5 Yaprak Defne 2 Su Bardağı Su Tuz HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın...
  15. OBERON

    Yılbaşı Hindisi nasıl yapilir Yılbaşı Hindisi Tarifi

    Yılbaşı Hindisi nasıl yapilir Yılbaşı Hindisi tarifi Yılbaşı Hindisi Malzemeleri Marinat malzemesi: Soya sosu 50 ml Bal 2 çorba kaşığı Zeytinyağı 50 ml Hindi malzemesi: Hindi bütün (orta boy) 1 adet Kereviz 600 gr Elma 400 gr Soğan 100 gr Karabiber 1 tutam Tuz 1 tutam Bayat ekmek içi 1 ekmek...
  16. OBERON

    Tantuni Nasıl Yapılır - Evde Tantuni Yapımı

    Malzemeler 500 gr satırdan geçirilmiş kuzu eti, 3 yemek kaşığı sıvı yağı, Yarım su bardağı su, Tuz, Pul biber, 1 adet kuru soğan, Sumak, Biber turşusu, 2 adet domates, 7-8 dal maydanoz, Lavaş. Evde Tantuni Yapılışı Etleri ve sıvı yağı saç tavamıza alalım. Etler suyunu salıp çekene...
  17. OBERON

    Yayla Çorbası Tarifi - Yayla Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Sofraların en çok tercih edilen besleyici ve doyurucu yayla çorbası 6-8 kişilik 5 dakika Tencerede orta ateşte 25 dakika Tencere, Sos için çukur kap, Çırpma teli, Tahta kaşık, Tava, Süzgeç, Bıçak, Yoğurt (1 su bardağı), Un (3 çorba kaşığı), Yumurta (2 adet, sarısı), Limon (yarım limon suyu)...
  18. S

    Portakal Şurubu Nasıl Yapılır?

    MALZEMELER 1 kg toz şeker 6 adet portakal 2.5 su bardağı su 4 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Portakalı bol suda iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Ufak ufak doğrayıp, çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun. Üzerine toz şekeri dökün, macun kıvamına gelinceye ve...
  19. S

    Nar Şurubu Nasıl Yapılır?

    MALZEMELER 4 adet ekşi nar 1/2 su bardağı toz şeker HAZIRLANIŞI Narları taneleyin ve ince zarlarından tamamen ayırın. Tanelediğiniz narları bir kabın içinde iyice ezip suyunu çıkarın ve süzün. Bu şekilde bir süre bekletin. Sonra bir kaba alın, bu kapta şekeri eritin ve şurubu...
  20. S

    Buzlu Çay Nasıl Yapılır?

    İce-tea ( Buzlu Çay) Tanımı ve Özellikleri İngiliz ve Amerikan içecek kültüründe ortaya çıkmış soğuk içecek türüdür. Çayın yapısında bulunan florür, diş minesini kuvvetlendirir ve ağızdaki bakterileri kontrol altında tutarak plak oluşumunun azalmasına yardımcı olur ve diş eti...
Üst Alt