• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yılbaşı Hindisi nasıl yapilir Yılbaşı Hindisi Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
1302258370_400.jpg


Yılbaşı Hindisi nasıl yapilir Yılbaşı Hindisi tarifi

Yılbaşı Hindisi Malzemeleri

Marinat malzemesi:
Soya sosu 50 ml
Bal 2 çorba kaşığı
Zeytinyağı 50 ml
Hindi malzemesi:
Hindi bütün (orta boy) 1 adet
Kereviz 600 gr
Elma 400 gr
Soğan 100 gr
Karabiber 1 tutam
Tuz 1 tutam
Bayat ekmek içi 1 ekmek
Kestaneli pilav malzemesi:
Pilavlık pirinç 1 kg
Kestane 1 kg
Tarçın 1 tutam
Tuz 1 tutam
Tereyağı 200 gr


Yılbaşı Hindisi Yapılışı

Marine malzemesini karıştırıp, bütün hindiye iyice yedirdikten sonra 1 saat kadar dinlendirin.
Rendelenmiş kereviz, elma ve soğanı iyice kavurun, tuz ile karabiber ekleyip bayat ekmek içine katın.
Bir miktar su ekleyerek kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Marine olmuş hindiyi uygun tencerede 40 dakika kaynatıp haşlayın.
Haşlanmış hindiyi fırın tepsisine alıp 190 derece sıcaklıktaki fırında 45 dakika kızarana kadar bekletin.
Daha önce hazırladığınız iç malzemesini hindiye doldurun.
Kestaneleri fırında pişirin ve soyun.
Pirinci, bir miktar tarçın ve tuz ekleyerek tereyağında kavurun.
En son kestaneleri ekleyin, suyu verin ve kısık ateşte suyu çekene kadar kaynatıp, ateşten alarak dinlenmeye bırakın.
Kestaneli pilav ve fırın hindiniz artık servise hazırdır.
Yılbaşı hindinizi hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktaları:
Marine malzemesini dinlenme esnasında belirli aralıklarla sürün.
Hindi iç malzemesinin püre kıvamında olmasını sağlayın.
Hindinin ayaklarını yanmaması için alüminyum folyoya sarabilirsiniz.
Hindi fırına girmeden önce üzerine bir fırça yardımıyla yağ, kırmızı toz biber ve limon karışımı sürün.
Kestanelerin pilavla da pişeceğini düşünüp, fırında fazla kurutmayın.
 
Üst