• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ev Çiçek Çeşitleri Nelerdir?

DeStina

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
9 Haz 2015
Konular
11,091
Mesajlar
13,910
MFC Puanı
27,850
Ev Çiçek Çeşitleri Nelerdir?

Çalışma masanızda, mutfağınızda, salonunuzda çiçek detayları hayallerinizi süslüyor. Evinizi çiçeklerle donatmak istiyorsunuz.


images





Yaşam alanınızda rengarenk bir hava yaratmak için ev çiçek çeşitleri nelerdir?

Begonya: Evde yetiştirmeye en müsait çiçeklerden biridir. Görsel olarak da evlere şenlik katar. Diğer çiçeklerin yanında ayrıksı durmaz. Çeşitli türleri vardır. Paşaçadırı ve çınar begonyası Türkiye'de çok tanınır. Türlerine göre ihtiyaçları değişir. Ama genel olarak begonya hassastır. 15 C'nin altında sıcaklık istemez. Havadar ortamları sever. Topraklarına ponza taşı katmak yararlıdır.

Kaktüs: Susuzluğa karşı direnciyle meşhurdur. Güneş ışığını sever. Kaktüslerin çiçekleri dikenleridir. Kaktüsler radyasyonu emdiği için özellikle bilgisayar masalarında kendilerine yer bulur.

Atatürk çiçeği: İngilizce adı Poinsettia olan çiçeğin Türkiye'de yetiştirilmesine Atatürk önayak olduğu için Türkçe'de Atatürk çiçeği olarak bilinir. Noel yıldızı olarak da anılır. Amerika'da yılbaşında en çok rağbet gören çiçek olarak dikkat çeker. Kış başlarken kızaran yaprakları yılbaşında kuvvetli bir kırmızıya dönüşür. Yapraklarının kızarması için karanlığa ihtiyaç duyar.

Menekşe: En meşhur saksı çiçeklerindendir. Kalp biçimdeki yaprakları büyük beğeni toplar. Çarpık, düzensiz çiçekleriyse menekşe familyasının bir özelliğidir. Çoğunlukla menekşe renginde olan çiçekleri bazı türlerde pembe, mavi, sarı ve beyaz olarak da açar. Işığı sever ama direk güneş ışığı istemez. Yapraklarına su değdirmemek gerekir.

Camgüzeli: İsmiyle müsemma bu çiçek açık havayı sevdiği için balkonların, pencerelerin konuğudur. Renkleri çok çeşitlidir. Çok sıcak havalarda yapraklarına su püskürtülmelidir. Bakımına özen gösterilmesi halinde camgüzeli bütün yıl çiçekli kalabilir.

Sardunya: Güzel kokulu ve demet demet çiçekleriyle bakışları üzerine toplar. İyi bakılırsa bütün sene çiçekli kalabilir. Bakımı meşakkatli değildir. Orta derece sıcaklıklardan hoşlanır. Susuzluğa dayanır. Kışın su ihtiyacı daha da azalır.

Kalanşo: Küçücük çiçek buketleri cazibesinin nedeni sayılır. Beyaz, pembe, turuncu, sarı ve leylak renkli olanları vardır. Nazı hiç yoktur. Gerektiğinde kullanmak için yapraklarında su bile tutar. Çiçekleri dayanıklıdır.

Atlas çiçeği: Yılbaşı çiçeği olarak da bilinir. Kaktüsgiller familyasındandır. Ancak diğer kaktüslerin aksine susuzluğa tahammülü azdır. Uzun dallarının ucunda açan çiçekleri büyüktür. Pembe ve kırmızı renkli çiçeklerinin görsel değeri yüksektir. Atlas çiçeğinin ilginç bir özelliğiyse aynı yerden tek bir kere çiçek açmasıdır.
Barış çiçeği: Parlak yaprakları da beyaz çiçekleri kadar ilgi odağıdır. Bakımı özen ister. Yapraklarının çürüme riski vardır. Cereyandan korunmak kaydıyla havadar ortamları ister.

Flamingo çiçeği: Diğer adı Antoryum olan flamingo çiçeğinin kalp şeklindeki yaprakları estetik değerini artırır. Beyaz, kırmızı ve pembe çiçekleri bütün sene dökülmeden kalabilir. Nem ve sıcaklık ister. Güneş ışığını direkt değil de yapraklarının yanmaması için perdenin ardından alması önemlidir.
 
Üst