- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
EV YAPIMI ANTEP BAKLAVASI TARİFİ’NİN MALZEMELERİ
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 tutam tuz
AÇMAK İÇİN:
İÇİ İÇİN:
3 paket dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon
ÜZERİ İÇİN:
300 gr tereyağı( tavada kızdırdıktan sonra süzün süzgeçle başka bir tavaya)
SÜS İÇİN:
Antep fıstığı
EV YAPIMI ANTEP BAKLAVASI TARİFİ’NİN YAPILIŞI
Bütün malzemeyi un ve kabartma tozu hariç bir kapta karıştırıyorsunuz. Sonra unu ve kabartma tozunu da ilave edip devam yoğuruyorsunuz.
40 tane ceviz büyüklüğünde beze hazırlıyorsunuz.
10 dakika dinlendiriniz.
Bezeleri tek tek ( El büyüklüğünde)açıp 4 er kat üst üste dizin. Bu işlemi 10 kez yapıyorsunuz. (10*4)
Sonra yine nişastayla bu dörtlü katları ince yufka şeklinde incecik açıyorsunuz. (Açmak için bol nişasta gerek)
Tepsiyi tereyağlıyorsunuz ve açtığınız 4’lünün ikisini tepsiye dizip bir fırçayla tereyağını serpiştiriyorsunuz.
İkinci 4’lüyüde bol nişastayla açın ve tek tek ayırıp tepsiye düz şekilde değil de yufkadan yırtıp tepsiye yerleştirin ve 1 yufkayı 4-5 parçaya yırtın. (Daha çıtır olur)
Ve her katına tereyağını fırçayla serpiştiriniz.
10’lu katta ve 30 u katta cevizleriniz serpiştiriniz veya son kata en üst katını da tek parça olarak diziniz.
Baklava sekli veya dörtgen şekli kesiniz.
Üstüne geri kalan sıcak tereyağını gezdiriniz ( Önce kenarlarından başlayıp tepsiyi eğri tutup gezdiriniz. Tereyağını içinde, sonra ortalara doğru gezdiriniz tereyağını ve 180 derece fırına veriniz.
Üstü kızarana kadar (40-50dakika) pişiriniz
3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı suyu kaynatıyorsunuz
(25-30 dakika)kapatmadan iki dakika Önce limonunu ekleyiniz.
Bu şerbeti soğumaya soğuk bir yere bırakınız. Baklava fırından çıktıktan sonra soğuk şerbeti gezdiriniz.
Sonra Antep fıstığı ile süsleyin
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 tutam tuz
AÇMAK İÇİN:
İÇİ İÇİN:
3 paket dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon
ÜZERİ İÇİN:
300 gr tereyağı( tavada kızdırdıktan sonra süzün süzgeçle başka bir tavaya)
SÜS İÇİN:
Antep fıstığı
EV YAPIMI ANTEP BAKLAVASI TARİFİ’NİN YAPILIŞI
Bütün malzemeyi un ve kabartma tozu hariç bir kapta karıştırıyorsunuz. Sonra unu ve kabartma tozunu da ilave edip devam yoğuruyorsunuz.
40 tane ceviz büyüklüğünde beze hazırlıyorsunuz.
10 dakika dinlendiriniz.
Bezeleri tek tek ( El büyüklüğünde)açıp 4 er kat üst üste dizin. Bu işlemi 10 kez yapıyorsunuz. (10*4)
Sonra yine nişastayla bu dörtlü katları ince yufka şeklinde incecik açıyorsunuz. (Açmak için bol nişasta gerek)
Tepsiyi tereyağlıyorsunuz ve açtığınız 4’lünün ikisini tepsiye dizip bir fırçayla tereyağını serpiştiriyorsunuz.
İkinci 4’lüyüde bol nişastayla açın ve tek tek ayırıp tepsiye düz şekilde değil de yufkadan yırtıp tepsiye yerleştirin ve 1 yufkayı 4-5 parçaya yırtın. (Daha çıtır olur)
Ve her katına tereyağını fırçayla serpiştiriniz.
10’lu katta ve 30 u katta cevizleriniz serpiştiriniz veya son kata en üst katını da tek parça olarak diziniz.
Baklava sekli veya dörtgen şekli kesiniz.
Üstüne geri kalan sıcak tereyağını gezdiriniz ( Önce kenarlarından başlayıp tepsiyi eğri tutup gezdiriniz. Tereyağını içinde, sonra ortalara doğru gezdiriniz tereyağını ve 180 derece fırına veriniz.
Üstü kızarana kadar (40-50dakika) pişiriniz
3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı suyu kaynatıyorsunuz
(25-30 dakika)kapatmadan iki dakika Önce limonunu ekleyiniz.
Bu şerbeti soğumaya soğuk bir yere bırakınız. Baklava fırından çıktıktan sonra soğuk şerbeti gezdiriniz.
Sonra Antep fıstığı ile süsleyin