• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

EV YAPIMI ANTEP BAKLAVASI TARİFİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nur

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Ara 2020
Konular
397
Mesajlar
4,358
MFC Puanı
40,960
EV YAPIMI ANTEP BAKLAVASI TARİFİ’NİN MALZEMELERİ

2 yumurta

1 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ


1 tatlı kaşığı sirke

1 çay bardağı nişasta

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

1 tutam tuz

AÇMAK İÇİN:

İÇİ İÇİN:


3 paket dövülmüş ceviz

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 yemek kaşığı limon

ÜZERİ İÇİN:

300 gr tereyağı( tavada kızdırdıktan sonra süzün süzgeçle başka bir tavaya)

SÜS İÇİN:

Antep fıstığı

EV YAPIMI ANTEP BAKLAVASI TARİFİ’NİN YAPILIŞI

Bütün malzemeyi un ve kabartma tozu hariç bir kapta karıştırıyorsunuz. Sonra unu ve kabartma tozunu da ilave edip devam yoğuruyorsunuz.

40 tane ceviz büyüklüğünde beze hazırlıyorsunuz.

10 dakika dinlendiriniz.

Bezeleri tek tek ( El büyüklüğünde)açıp 4 er kat üst üste dizin. Bu işlemi 10 kez yapıyorsunuz. (10*4)

Sonra yine nişastayla bu dörtlü katları ince yufka şeklinde incecik açıyorsunuz. (Açmak için bol nişasta gerek)

Tepsiyi tereyağlıyorsunuz ve açtığınız 4’lünün ikisini tepsiye dizip bir fırçayla tereyağını serpiştiriyorsunuz.

İkinci 4’lüyüde bol nişastayla açın ve tek tek ayırıp tepsiye düz şekilde değil de yufkadan yırtıp tepsiye yerleştirin ve 1 yufkayı 4-5 parçaya yırtın. (Daha çıtır olur)

Ve her katına tereyağını fırçayla serpiştiriniz.

10’lu katta ve 30 u katta cevizleriniz serpiştiriniz veya son kata en üst katını da tek parça olarak diziniz.

Baklava sekli veya dörtgen şekli kesiniz.

Üstüne geri kalan sıcak tereyağını gezdiriniz ( Önce kenarlarından başlayıp tepsiyi eğri tutup gezdiriniz. Tereyağını içinde, sonra ortalara doğru gezdiriniz tereyağını ve 180 derece fırına veriniz.

Üstü kızarana kadar (40-50dakika) pişiriniz

3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı suyu kaynatıyorsunuz

(25-30 dakika)kapatmadan iki dakika Önce limonunu ekleyiniz.

Bu şerbeti soğumaya soğuk bir yere bırakınız. Baklava fırından çıktıktan sonra soğuk şerbeti gezdiriniz.

Sonra Antep fıstığı ile süsleyin
 

Sindy

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
3 Ocak 2010
Konular
1,472
Mesajlar
12,072
MFC Puanı
116,640
bikerede o yapsin yani hep bizmi yapicaz :p
 
  • Beğen
Tepkiler: Nur

StigmatA

Forum Sorumlusu
Üyelik Tarihi
3 Nis 2008
Konular
1,626
Mesajlar
29,243
MFC Puanı
217,890
benim işim vardı görüşürüz sonra:p
 
  • Beğen
Tepkiler: Nur

Sindy

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
3 Ocak 2010
Konular
1,472
Mesajlar
12,072
MFC Puanı
116,640
Kapiyi kapa sezen kaciyor patron :p
 
  • Beğen
Tepkiler: Nur

Sindy

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
3 Ocak 2010
Konular
1,472
Mesajlar
12,072
MFC Puanı
116,640
Olan hep isciye oluyor zaten yazik :)
 
Üyelik Tarihi
26 Nis 2020
Konular
17
Mesajlar
173
MFC Puanı
4,260
O değil de, iş yerinde yedikten sonra burada konusunu görmek de ne bileyim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Nur

Nur

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Ara 2020
Konular
397
Mesajlar
4,358
MFC Puanı
40,960
Birşey mi var katip
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst