• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Evde çiçek nasıl yetiştirilir?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,469
MFC Puanı
34,700
1007102_620x360.jpg


Evde ya da bahçede, yetiştirmek istediğiniz bölüm neresi olursa olsun, çiçeklerinizi yetiştirmek istediğiniz yer oldukça önemlidir. Özellikle evde yetiştirilecek bitkilerin bakımı söz konusu olduğunda güneş alması, sıcaklığı, nem oranı gibi faktörlerin göz önde bulundurmak gerekiyor.

Evde yetiştireceğiniz çiçekleriniz için öncelikle dikkat edilmesi ve kesinlikle atlanmaması gereken nokta; aldığı güneş ışığı. Cam önüne konulan ve direkt olarak güneş alan çiçeklerin uzun ömürlü olmaları zorlaşır. Özellikle kış günlerinde cam önünde çiçek yetiştirmemeye özen göstermek gerekir. Evin sıcaklığı ile cam önünde dışarıdan alınan ısı ile çiçekler zarar görecektir ve ömrü kısalacaktır.

Çiçeklerin en temel ihtiyaçlarından olan nem oranı da önem verilmesi gereken bir diğer nokta. Musluk suyundan ziyade yağmur suyuyla beslenmeleri daha faydalıdır. O yüzden mümkün olduğunca yağmur sularıyla sulanmalıdırlar. Haftada bir ya da 15 günde bir suya eklenmiş bir besin maddesiyle de güçlenmesi için ekstra takviye yapılmalıdır. Fazla su bitkiye zarar vereceği için bitki spreyleriyle, püskürtme yöntemi tercih edilmelidir.

Bitkiler yer değiştirme konusunda da oldukça hassastır. Yaprakları ve tomurcuklarının zarar görmesini, dökülmesini istemiyorsanız, bitkileriniz için önceden yer belirlemesini çok iyi yapmalı ve sürekli yer değiştirmemelisiniz.

Yaprakları tozlanan süs bitkileri zamanla gözeneklerin kapanmasına yol açar. Bu gibi durumlarda yaprakları kireçsiz su ve sünger ile temizlemek doğru bir tercih olacaktır.

Bitkilerinizin solması, büyümesinin yavaşlaması gibi durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız, saksı değiştirme aşamasına da dikkat etmeniz gerekiyor. Bitkilerinizi yeni bir saksıya aktaracaksanız, önceden 24 saat kreçli suda bekletilmiş bir saksı tercih edilmelidir. Eski saksınızı kullanacaksanız iyice yıkanmış ve temizlenmiş olmasına özen göstermeniz gerekmektedir.
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
StyLe abeyyy ben kaktüs yetiştiriyorum var mı püf noktası:D
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,469
MFC Puanı
34,700
StyLe abeyyy ben kaktüs yetiştiriyorum var mı püf noktası:D

Kaktüs Bakımı Püf Noktaları;

Aşırı sıcaklara dayanıklı olan kaktüs, güneş ışığını direk ister. Saksısını pencereye yakın yerlere, pencere pervazlarına ve balkonunuzun en fazla güneş alan yerine koyun. Ancak dik açıyla gelen öğlen güneşinden de koruyun.

Çok düşük ve yüksek ısıda bırakmak, kaktüs bitkisine zarar vermez. Kışın sulanmamak kaydıyla soğuğa da dayanıklıdırlar. Sıcaklık -15 derecenin altına düşmediği sürece problem yaşanmaz. Çok nadir de olsa biraz su verilmelidir.
Hava akımlarına karşı hassas olan kaktüsü bu etkiden korunmak gerekir. Çiçek toprağı ve kalın kum karışımı yahut torf ve pomza karışımı toprak, kaktüs için en verimli toprak türüdür. Seçilen toprağın suyu geçirmesi ve kireçli olmaması önemlidir. Torf-pomza karışımı kullanıyorsanız ara sıra suni gübre vermeniz iyi olur.
Yılda en az 1 kez vitamin ve mineral desteği verilmelidir.
5-6 yılda bir kez saksısını değiştirmek gerekir.
Kaktüsün, bulunduğu yerde başka cisimlerle temasta bulunması, yapısına iyi gelir.
Her ne kadar ortam ayırt etmese de, açık havayı sever kaktüsler.

Bunları kendin içinde deneyebilirsin :D
 
Üst