• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Evlilik ile ilgili bilinmeyenler

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Evlilik_ile_ilgili_bilinmeyenler_1.jpg

Gelinliklerde Renkler
Bilinenin aksine aslında her gelin adayının hayallerini süsleyen gelinlikler herzaman beyaz değildi. Birleşik Krallık kraliçesi olan Victoria'nın 21 yaşında prens Albert ile beyaz bir gelinlik içinde evlenmesine kadar, bir çok farklı renk seçeneği vardı. Bugüne kadar gelen, geleneksel mavi, siyah, pembe hatta kırmızı renkli, altın dikişli gelinlikler yaygın olmasa da bazı ülkelerin geleneksel düğünlerinde hala kullanılıyor.

Günaydın Öpücüğü

Evliliğe ön yargı ile yaklaşan erkeklere müjde! Yapılan araştırmalara göre, sabah eşlerini öperek uyandıran erkekler daha uzun yaşıyorlar. Uyandırma esnasında salınan mutluluk hormonu, kişinin güne daha rahat ve neşeli başlamasını sağlıyor, hatta kalp ritimlerini de düzenliyor.

Özverili Olmak
Altı yıl önce yapılan bir başka araştırmaya göre de, fedakar olmak, kutsal evlilik bağının en önemli yapı malzemesi. Katılımcılara yapılan çapraz testler sonucunda, eşinin acı çekmesindense kendisinin acı çekmesini kabul eden, hayatla ilgili plan ve arzularını karşı tarafa göre planlayan eşlerin evlilik hayatlarında kesinlikle daha mutlu olduğu gözlemlenmiş.

Sonsuzluğun Simgesi Alyans
Antik Mısır devletlerinde, halka şeklindeki cisimlerin başlangıç ya da bitiş noktası olmadığı için sonsuzluğu simgelediği düşünülürdü. Bu yüzden, evliliklerin uzun ömürlü hatta sonsuz olması için yüzükler Mısır'da evlilik bağının en önemli simgesiydi. Bu gelenek aynı şekilde günümüze kadar gelmiş bulunmakta. Tarihte görebileceğimiz ilk alyans, saf elmastan yapılmış olup 1477 yılında Avusturya Arşidükü Maximilian tarafından Burgundy (batı Avrupa'da bulunan antik bir şehir) köyünde yaşayan Mary K.'ya verilmiş.

Mutlu Bir Yüzün Söyledikleri
Eş adayınızın lise yıllığına baktınız mı hiç? 2009 yılında yapılan bir araştırmaya göre lise günlerinde bolca gülümseyen, neşeli ve mutlu insanların evlilik hayatları somurtkan ve içine kapanık insanlara göre çok daha sağlıklı ve uzun oluyormuş.

Yüzük Parmağının Gizemi
Hiç merak ettiniz mi neden evlilik yüzüğü sol elin yüzük parmağına takılır ? Çünkü antik Roma'da , bu parmaktan geçen vena amoris (aşk damarı) adlı damarın doğrudan kalbe gittiği düşünülüyordu. Takılan yüzüğün enerjisini kalbe taşıyan bu damar sayesinde aşklarının ilk günkü gibi canlı ve heyecanlı kalacağı düşünülüyordu.

Sevgilim, Kocam Olur musun?
Evet, yanlış okumadınız. Bu evlilik teklifi bir kadından geliyor. Bu alışılmışın dışındaki akım, aslında yüzyıllar öncesine, 1228 yılı İskoçya'sına kadar gidiyor. O yıllarda İskoçya devletinin kadınlara da evlilik teklifi hakkı vermesiyle başlayan süreç, bütün Avrupa'ya da yayılmış.

Evlilikten Sonra Erkekler
Evliliğin, erkeklerdeki şiddet eğilimini %40 oranında azalttığı tespit edildi. Evlendikten sonra daha sakin ve huzurlu bir hayatı seçen erkekler, aşkın büyüsüyle tatlı bir kediye dönüşüyorlar. Bu oran baba olduklarında ani bir artış göstermekle birlikte daha da duygusallaşan erkekler bir anda ideal kocaya dönüşüyorlar.
 

Araf

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
2 Ara 2012
Konular
198
Mesajlar
1,155
MFC Puanı
440
Hımm kadının erkeğe aşkı ilanı ve evlilik teklifi biraz kabada olsa hoşuma gitti. umarım bizde böyle evlilik dönemi geçiririz. hayırlısı bakalım
 

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Evlenme teklifi edecek kadar severim bende inşallah birini :D ama yinede o etsin ya
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
Hımm ın erkeğe aşkı ilanı ve evlilik teklifi biraz kabada olsa hoşuma gitti. umarım bizde böyle evlilik dönemi geçiririz. hayırlısı bakalım

paşam sevsede etmesin bi omur lafını yemek var :D bi evlenme bile teklif etmedin yok ben ikna ettim mi demez allah korusun evlenmeye karsıyım :D ama bi gun evlenirsem ben teklif edeyim:D kesin

teskkkurler
 
Üst