• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Evlilikte karşılaşılan genel Sorunlar

Üyelik Tarihi
31 Ocak 2013
Konular
2,686
Mesajlar
4,928
MFC Puanı
180
Problemi olmayan evlilik yoktur. Tabiatlar yaklaştıkça anlaşmazlıklar da ortaya çıkar.

Lakin sabır, gayret, kusurları görmezden gelmek, güvenmek, hayat ortağına hüsnü zan etmek gibi hasletler eşler arasındaki anlaşmazlıkların giderilmesinde önemlidir.
Evlilikte karşılaşılan bazı problemler ve çözüm şekilleri:


1-Kocasının ailesi ve akrabalarıyla ilgili sorunların çözümü: Şuurlu kadının şunu idrak etmesi gerekir: her ikisinin anne ve babaları, bu insan ile mutlu bir ilişki kurmasında üstün bir yere sahiptirler. Kadının onlara hürmet, sevgi ve takdirle muamele etmesi gerekir.


2- Kadının annesinin aile meselelerine karışması: Bazı anneler kızlarının evlilik hayatına karışırlar. Böylece o, kadının kocasıyla olan hayatında bir danışman olur. Bu da kocasının öfkelenmesine neden olur. Zira hayatları başkalarına açıklanmıştır. Bunun çaresi: kadının ona danışmayı azaltması, kocasının güvenini kazanması, hayat sırlarını gizlemesi gerekir. Bu büyüklerden ve tecrübelilerden nasihat almamak anlamında değildir.


3- Kocanın evden uzak durması, kaba davranması ve karısından yüz çevirmesi, onunla oturup ünsiyet ederek konuşmaması ile ilgili sorunlar:


Uyarı: Her iki eşin kendi kendine: “Ben nerede hata ettim de evlilik hayatımız bu duruma geldi?” diye sorması gerekir.


Çare: Bu durumu düzeltmesi için Allah’tan yardım istemelidir. Günah ve isyanlardan uzak durmalıdır. Nitekim tesettüre riayet etmemek, müzik dinlemek, gıybet, namazı geciktirmek, haset gibi günahlar Allah’ın kadını, kocasının kendisinden yüz çevirmesi olarak cezalandırmasına bir sebeptir.
Allah’tan bağışlanma dilemeyi artır. Zira kim istiğfara devam ederse Allah onu tasalardan kurtarır ve sıkıntılardan bir çıkış verir.
Aile meclisinde nüşuz sebebini öğrenmeye çalış ve bunları tasfiye et.
Ey evli kadın! Kocanı yanlış anlama! Zira hayatın meşguliyetleri, zorlukları ve sorumlulukların fazlalığı her zaman tatlı konuşmayı unutturmaktadır.
Şekil, konuşma, yemek çeşitleri, giyim gibi günlük karşılama şekilleri ev içindeki durumları etkileyen şeylerdir.
Kocana sadık ol, senden bıkmasın. Onun ehemmiyet verdiği şeylere sen de önem ver.

4- Nafaka, malın azlığı, kadının israfı veya kocanın cimriliği gibi maddi sorunlar:
Çaresi: Allah Teala buyurur ki: “Yiyiniz, içiniz israf etmeyiniz”(A’raf 31) Eşlere harcamalarında orta yolu tutmalarını, daha önemli olanı, önemli olanın önüne geçirmelerini öğütleriz. Maaşlarından ihtiyat olarak bir miktar saklamaları gerekir. İhtiyaçları için yapacakları harcamayı tespit etmeli buna göre harcama yapmalıdırlar.

5- İki önemli şeyin bilinmemesine bağlı sorunlar:
— Eşler arası dini hukuku bilmemek ve bu konuda kusurlu davranmak
— Kadın ve erkeğin yaratılışlarını ve kişisel özelliklerini bilmemek. Yani erkeğin kadın tabiatını, kadının da erkek tabiatını bilmemesi. Bu her birinin diğerine nasıl davranacağını bilememesine sebep olur.
 
Üst