• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

F.Bahçe 'çizmeyi' ters giydirdi

Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
THY Euroleague Top 16 F Grubu'nun 11. hafta maçında Fenerbahçe Ülker sahasında EA7 Olimpia Milano’yu 98-77 mağlup etti.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu'nda bitime 3 maç kala tarihinde ikinci kez çeyrek finale çıktı.

Geçen sezon takımın başına Avrupa'nın en önemli başantrenörlerinden Zeljko Obradovic'i getiren sarı-lacivertliler, Top 16 turu F Grubu 11. haftasında İtalyan temsilcisi EA7 Emporio Armani'yi 98-77 yenerek çeyrek finale kalmayı garantiledi.

Avrupa Ligi'nin ilk turunda grubunu Barcelona'nın ardından ikinci sırada tamamlayarak Top 16 turuna kalan Fenerbahçe Ülker, 8 takımın yer aldığı ve ilk 4 takımın çeyrek finale yükseleceği F Grubu'nda bitime 3 maç kala adını çeyrek finale yazdırdı.

Avrupa Ligi'nde üst üste 9. sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, 2007-2008'de başantrenör Bogdan Tanjevic yönetiminde çeyrek final oynama başarısı göstermişti. Sarı-lacivertli takım, o sezon çeyrek finalde İtalya'nın Montepaschi Siena ekibine iki maçta da kaybederek Dörtlü Final'e kalma başarısı gösteremedi. Fenerbahçe Ülker, aradan geçen 7 sezonun ardından tekrar çeyrek final oynama hak kazandı.

- Liderlik için oynayacak

Fenerbahçe Ülker, çeyrek finale çıkmayı garantilemesine rağmen son 3 maçında iyi neticeler alarak grubunu lider tamamlayıp, saha ve seyirci avantajını ele geçirmeye çalışacak.

Grupta birinci sırayı elde etmek için CSKA Moskova ve Olympiakos'la yarışan sarı-lacivertliler, kalan maçlarını kazanması durumunda çeyrek finale grup lideri olarak yükselecek.

Fenerbahçe Ülker grubunu ilk iki sırada bitirmesi durumunda çeyrek finalde saha ve seyirci avantajını elde edecek. Sarı-lacivertliler son 3 maçında İspanyol temsilcileri Unicaja Malaga, Laboral Kutxa ve diğer bir Türk takımı Anadolu Efes'le karşılaşacak.

- Galibiyet serisini 8'e çıkardı

Fenerbahçe Ülker, İtalya temsilcisi karşısında aldığı galibiyetle Avrupa Ligi'ndeki galibiyet serisini 8 maça çıkardı.

CSKA Moskova mağlubiyetiyle başladığı Top 16 turunda daha sonra Nizhny'yi yenen sarı-lacivertliler, 3. haftada Olympiakos karşısında yaşadığı 74-68'lik yenilginin ardından üst üste 7 maçtan galibiyetlerle ayrılmayı başarmıştı. Fenerbahçe Ülker, seyircisi önündeki maçta EA7 Emporio Armani takımını yenerek galibiyet serisini sürdürdü.

İtalyan temsilcisi ise aldığı yenilgiyle 3 galibiyette kalarak, 8. yenilgisini yaşadı ve çeyrek finale kalma şansını zora soktu.

- EA7 Emporio Armani'yi 4. kez yendi

Fenerbahçe Ülker, EA7 Emporio Armani ile bu sezon oynadığı 4. maçından da galibiyetle ayrıldı.

Sarı-lacivertli elip, ilk turdaki maçlarda İtalyan ekibini İstanbul'da 77-74, deplasmanda ise 80-74 yendi. Fenerbahçe Ülker, Top 16 turunda ise Milano'da 82-71 mağlup ettiği EA7 Emporio Armani'ye İstanbul'da şans tanımadı ve rakibi karşısında salondan 98-77 galip ayrıldı.

- Bogdanovic yıldızlaştı

Fenerbahçe Ülker'e sezon başında transfer olan Sırp oyuncu Bogdan Bogdanovic, gösterdiği performansla farklı galibiyette önemli rol oynadı.

Maçı 25 sayı, 4 asist ve 2 ribauntla tamamlayan Bogdanovic'e taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Sarı-lacivertlilerde Vesely 14, Bjelica 13, Oğuz Savaş ve Hikman 10'ar sayı kaydederek çift hanelere ulaşan isimler oldu.

Fenerbahçe Ülker'in genç oyuncusu Ömer Faruk Yurtseven, kariyerinin ilk Avrupa Ligi maçına çıktı. Obradovic'in bitime 1 dakika 4 saniye kala oyuna sürdüğü Ömer Faruk, kariyerinin ilk Avrupa Ligi basketini atarak maçı 2 sayıyla tamamladı.

EA7 Emporio Armani takımında ise Brooks (21) ve Gentile (19) ikilisinin toplam 40 sayısı farklı yenilgiyi önleyemedi.

- Taraftar salonu doldurdu

Fenerbahçe Ülker'in, çeyrek finale yükselmeyi garantilediği maçta taraftarları yalnız bırakmadı.

Ülker Sports Arena'da oynanan karşılaşmada sarı-lacivertli taraftarlar tribünlerin tamamını doldurdu. Taraftarlar takımlarına büyük destek vererek galibiyette pay sahibi oldu. Maçın sonunda taraftarlar galibiyet coşkusunu basketbolcularla yaşadı.

Karşılaşmayı 12 bin 687 biletli seyirci izledi.
 
Üst