• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fasulye turşusu tarifi

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Fasulye turşusu tarifi



Son dönemde fındık turşusu gibi farklı ürünlerle yapılan turşular oldukça popüler ama klasiklerin yerini de hiçbir şey tutmuyor. Örneğin fasulye turşusu… Çıtır çıtır taze fasulyelerle yapacağınız bu nefis turşu, hem tek başına hem de kavurma olarak yemek halinde tüketilebilir. Peki fasulye turşusu nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve adım adım tarifi…
  • pisirme-teknikleri.png

    Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Yapımı için malzemeler
  • 2 kilogram taze fasulye
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 baş sarımsak
  • 8 su bardağı içme suyu
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
Fasulye turşusu tarifi Nasıl yapılır?
Fasulyeleri yıkayın ve ayıklayın.
Büyük bir tencerede su kaynatıp fasulyeleri 3 dakika kadar haşlayın.
Ardından sıcak sudan çıkarıp soğuk suya alın ve kurutun.
Sarımsakların kabuklarını soyun.
Fasulyeleri aralarına sarımsakları serpiştirerek kavanozlara yerleştirin.
Tuzu sıcak suyla eritip içine sirkeyi ilave edin ve karıştırın.
Kavanozların üstünde kalan boşluğu da içme suyuyla doldurup ağzını sıkıca kapatın.
Serin ve ışık almayan bir yerde beklettiğiniz fasulyeleriniz birkaç hafta içinde olgunlaşacak.

Afiyet olsun…
 
Üst