• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fener'e İtalyan modeli

Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
Futbol takımını işin profesyoneline teslim etme kararı alan başkan Aziz Yıldırım, uzun yıllar İnter'de çalışan 61 yaşındaki Terraneo'yu başa getirdi

F.Bahçe'de beklenen oldu ve takımın başına bir sportif direktör getirildi. Futbolu profesyonellere teslim etme kararı alan başkan Aziz Yıldırım, dünyaca ünlü Giuliano Terraneo'ya bu görevi teslim etti. İstanbul'a gelerek sarı-lacivertli kulüple her konuda anlaşma sağlayan 61 yaşındaki İtalyan spor adamı transfer ve planlamadan sorumlu olmak üzere resmen göreve başladı.

KULÜP RESMEN AÇIKLADI
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüzün, 2015- 2016 Süper Lig sezonu yapılanmasında İtalyan Giuliano Terraneo, 'Sportif Direktör' olarak göreve getirilmiştir. Daha önce Serie A'nın köklü ekiplerinden Inter'de uzun yıllar Sportif Direktör olarak çalışan Giuliano Terraneo'ya, Fenerbahçe Ailesi'ne hoş geldin diyor, görevinde başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi. İnter'in yanı sıra Milan, Arsenal ve Barcelona başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ünlü kulübüyle önemli ilişkileri bulunan Giuliano Terraneo, Avrupa ve dünya futbolunda büyük bir üne sahip.

MANU'YU REDDEDEN ADAM: TERRANEO
Eski bir kaleci olan ve kariyerine Seregno'nun genç takımında başlayıp ilk profesyonellik deneyimini 1974'te Monza'da yaşayan Giuliano Terraneo, 1977'de Torino'ya transfer oldu. 1984'te Milan'a geçen Terraneo, 1986'da ise Lazio'nun kalesini devraldı. Terraneo, 1987'de Manchester United'ın teklifini geri çevirirken, aynı yıl Lecce macerasına start verdi; futbolu bıraktığı 1990'a kadar da burada görev yaptı. Futbola veda ettikten sonra Monza'da sportif direktör olan İtalyan spor adamı, 1998'te aynı görevle Lazio'ya geçiş yaptı; 2000'de ise İnter'le anlaştı. Birçok yıldızı İnter'e kazandıran Terraneo, Emre Belözoğlu ve Okan'ı da Milano ekibine getirten adamdı. Terraneo'nun adı F.Bahçe'ye gelmeden önce ManU ile anılıyordu.

DÜNYA BİZİ KONUŞACAK
Giuliano Terraneo, ilk açıklamalarını yaptı. İşte o sözler: "Çok büyük potansiyeli olan ve dünya çapında işler yapabilecek bir kulüpteyim. Yıllardır başkanla iyi ilişkiler içerisindeyim. Şurada 2'ye 2 maç yapsak onu bile kazanmak isterim. Çünkü ben her zaman kazanmak için savaştım. Türkiye'de Fenerbahçe zaten büyük; dünya çapında da 'Bu F.Bahçe, bu o kulüp' dedirtmeliyiz." Dün İtalya'ya dönen Terraneo'nun burada yeni sezonda takımı çalıştıracak teknik direktör adaylarıyla görüşeceği ve başkana rapor vereceği belirtildi.
 
Üst