• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fenilalanin, Fenilalanin Nedir? Fenilalanin Ne İşe Yarar?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
FENİLALANİN

Fenilalanin amino asidininin tüketimi gündemde olan, sıcak bir konu, yaden azından öyleydi. Bazı insanların bu ürüne verdikleri tepki kötü oldu ve bir çok insan bu maddenin besin destek ürünlerinde kullanılmasını eleştirdi. Ortalık şuanlık yatıştı ve bilimsel araştırmalar bu ürünün sağlıklı bireyler üzerinde hiç bir zararlı etki yaratmadığını kanıtladı.

Fenilalanin sinir sistemini tetikleyerek, ruh halini iyileştirir ve motive olarak kalabilmek için yardımcı olabilir. Bu amino asit ayrıca hafızayı güçlendirir ve kendisinden türetilen glutamin ile birleşdiğinde vitamin olmamalarına rağmen akıllı vitaminler olarak sınıflandırılırlar.

Fenilalanin ön hipofizdeki epinefrin, nor-epinefrin ve dopamin düzeylerini arttırır. Bu üçlü, sinir sisteminin ideal bir şekilde çalışması için gerekli olan önemli nöre ileticilerdir. Fenilalanin ayrıca güneşden gelen UV ışınlarının emilimine yardımcı olur ve daha yüksek oranda D vitamini düzeylerine ulaşılmasını sağlar.

Fenilalanin amino asidinin metabolizma edilmesini sağlayan ana madde yukarıda belirtildiği gibi epinefrin, nor-epinefrin ve dopamin düzeylerini arttıran tirosindir. Fenilalanin ayrıca amino asit havuzunun en büyük parçası olan glutaminin önemli üreticilerinden biridir.

Fenilalanin bazen basında kötü olarak tanıtılır. Bu amino asit türü bir çok soda tarzı içeceğin içerisinde karbonhidrat içermeyen bir tatlandırıcı olarak kullanılmıştır ve bazılarının bu amino asidin beyne zarar verdiğini daha sonra da kanserojen olduğunu iddia etmeleri sonucunda gazetelerin ana sayfalarında kendisine yer bulmuştur.

Fenilalanin amino asidinin toksik düzeyde tüketilmesi tabiki ölümcül olabilir ama bana güvenin ki bu her şey için geçerlidir. Eğer kafanıza bir silah doğrultsam ve sizi 90 litre saflaştırılmış su içmeye zorlasam siz de ölürdünüz. Ve bu sadece su. Vitamin ve minerallerin ne yapabileceğini siz düşünün.

Ama ben yine de kimsenin vitaminlerin şeytani zehirler olduğunu ve bu dünyaya insanları öldürmek için koyulduklarını düşündüğünü sanmıyorum. Buna Fenilalanin de dahil. Phenylalanine esaslı ve gerekli bir amino asit türüdür ve bir çok besin uzmanı size bu maddenin eksikliğini yaşamanızın, onu aşırı dozda tüketmenizden daha muhtamel olduğunu söyleyecektir.

FENİLALANİN VÜCUT GELİŞTİRİCİLER İÇİN ÖZETİ



Vücut geliştiriciler için önemi: Motivasyon ve D vitamini sağlamasının yanı sıra, Fenilalanin sinir sistemi üzerindeki olumlu etkileri sayesinde kas kasılmalarını ve rahatlamalarını maksimum seviyeye çıkarır.

Dozajı: Günlük önerilen kullanım miktarı kilo başına 14 mg. Muhtemel yan etkileri nedeniyle bu dozajı geçmemeniz önerilir.

Fazla tüketimi: Bu maddenin diyabetik ve hamileler tarafından kullanımı pek de zekice değildir. Fazla tüketimi yüksek kan basıncına, baş ağrılarına, baş dönmesine, kalp sorunlarına ve sinir hasarlarına neden olabilir.

Tıbbi kullanım amaçları: Depresyon ve artrit tedavilerinde kullanılır

Kaynakları: Tüm süt ürünleri, badem, avakado, fındık ve tohumlar

Eksik tüketimi: Nadirdir ancak eğer olursa zayıflığa, uyuşukluğa, karaciğer hasarına ve büyümenin yavaşlamasına neden olabilir.
 
Üst