• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ferro-Sanol B 50 Ml Şurup

DeStina

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
9 Haz 2015
Konular
11,091
Mesajlar
13,910
MFC Puanı
27,850
Ferro-Sanol B 50 Ml Şurup


01444696_200x200.jpg

Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Demir yetmezliği ve diger hipokromik anemilerde kullanılır. Bitkinlik, demir ve vitamin eksikliğine bağlı bitkinlikler, gebelik, gelişim bozukluğu, güçsüzlük, lohusalık, menstrual kan kaybı, multipara, nekahat, okul ve ilkbahar yorgunlukları, yorgunlukta endikedir.
Kontrendikasyonları:

Regional enteritis, ülseratif kolit ve demirin tolere olma yeteneği bulunmayan durumlarda kontrendikedir.
Uyarılar/Önlemler:

Dışkıyı siyaha boyayabileceği hastaya bildirilmeli ve gizli gastrointestinal kanamalara karşı dikkatli olunmalıdır. Antasit süt ve süt ürünleri, çay, yumurta, tetrasiklin, fosfatlar ve kalsiyum tuzlarıyla aynı anda kullanılmamalıdır. Aşırı dozdan özellikle çocuklarda kaçınımalıdır. Işıktan korunmalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:

Hastaların bir kısmında gastrointestinal rahatsızlıklar (diare, bulantı, epigastrik ağrı) görülebilir ve ilacın kesilmesi ya da dozun azaltılması ile geçer. Aç karnına alınması gastrik irritasyon riskini arttırır. Allerjik belirtiler görülebilir.
İlaç etkileşimleri:

Demir türevleri tetrasiklinlerin emilimini azaltabilir; bu nedenle aynı zamanda uygulanmamaları gerekir. Magnezyum trisilikat ve karbonat içeren antiasitler, demirin absorpsiyonunu engeller. Bazı antineoplastik ve antilösemik ilaçlar (aminopterin, metotreksat ve diğer pterinik türevleri) folik asidin kompetitif antagonistleri olarak rol oynarlar. Bu yüzden folik asit veya folinik bazlı tüm preparatlar gibi Ferplex Fol uygulanması da neoplastik hastalıklar veya lösemi gibi antifolinik ilaçlarla tedavi gören hastalarda kullanılmamalıdır. Etkinliğin azalmasına yol açabileceği için sülfamid ve trimetoprim gibi antibakteriyel ajanlarla aynı zamanda uygulanmaması gerekir. Süt ve yumurta ile birlikte kullanılması halinde demirin emilimi engellenecektir.
Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 3x2 ölçek/gün , 2-5 yaş arası çocuklarda 1-2 ölçek/gün, 5-12 yaş arası çocuklarda 2-3 ölçek/gün ve bebeklerde 1/2-1 ölçek /gün dozda tok karına kullanılır.
 
Üst