• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Filistin Karıştı

Üyelik Tarihi
20 Ara 2012
Konular
2,401
Mesajlar
10,146
MFC Puanı
2,700
İsrail hapishanesinde 3 aydır tutuklu bulunan Arafat Ceradat hayatını kaybetti
24 Şubat 2013 / 01:15
Reklam


Filistinli bir tutuklunun İsrail cezaevinde hayatını kaybettiği bildirildi.
İsrail basınında yer alan haberlerde, Mecdu Cezaevi'nde 3 aydır tutuklu bulunan 30 yaşındaki Arafat Ceradat'ın hayatını kaybettiği belirtildi.
Filistinli Esirler Bakanı İsa Karaki, AA'ya yaptığı açıklamada, Ceredat'ın ölümünden İsrail'i sorumlu tutarak, ölüm nedeninin araştırılması için uluslararası bir komisyon kurulması çağrısında bulundu.
İsrail cezaevlerinde insan haklarının çiğnendiğini ve Filistinli mahkumlara terörist muamelesinde bulunulduğunu ifade eden Karaki, hasta ve açlık grevi yapan mahkumların hayatından endişe duyduklarını dile getirdi.
Filistinli tutuklu ve mahkumların, içinde bulundukları kötü koşullar ve uzun tutukluluk sürelerini protesto amacıyla başlattıkları açlık grevleri, İsrail cezaevlerini gündeme taşımıştı. Açlık grevindeki tutuklulara destek amacıyla geçen günlerde geniş çaplı gösteriler düzenlenmişti.
Hamas ve İsrail arasında esir takası anlaşması gereğince serbest bırakıldıktan sonra ikinci kez tutuklanan Semir el-İsavi 218, Eymen Şeravne 150, Cafer İzzeddin ve Tarık Kadan ise 88 günden bu yana kaldıkları hapishanedeki kötü şartları protesto ederek, açlık grevi yapıyor.
AB'den geçen Pazar günü yapılan açıklamada, İsrail'e, Filistinli mahkum ve tutuklulara yönelik muamelede uluslararası insan hakları normlarına bütünüyle saygı gösterilmesi çağrısında bulunulmuştu.
a
 
Üst