• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Film yorumlarım

Üyelik Tarihi
4 May 2016
Konular
52
Mesajlar
588
MFC Puanı
2,310
İzlediğim filmleri bu başlık altında söyleyeceğim ve filmler hakkında yorumlarımı yapacağım.
umarım size de fikir olur.
en son izlediğim film ile başlayayım;

silgi kafa

"Yorucu geçen bir günün ardından gözlerinizi kapatın ve yatağınıza uzanın. Gün içindeki tüm olumsuzlukların üzerine rüyanızda gördüğünüz, içinden çıkılamaz bir kabustan sırılsıklam bir halde uyandığınızı hayal edin. Kendinizi nasıl hissedersiniz?"

tanımının sinema bulmuş hali denir bu sürreal film için.
oldukça yoğun ve anlaması zor bir film ama bir o kadar da gerçekçi.
film yapımı 4 yıl sürmüş -ki bence buna da değmiş.
en ufak ayrıntılarda ki gizli mesajları anlamaya çalışın. kafa karıştırıcı bir film olmasının yanında atmosferi ve filmde kullanılan sesler de bir o kadar rahatsız edici. film sizi o kadar içine alıyor ki, ne zaman bittiğini anlamıyorsunuz.

sürrealist filmleri sevenlerin oldukça hoşuna gideceği bir film. işte fragmanı:


 
Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
David Lynch'in filmlerini seven biriyle bu forumda karşılacağımı asla ummazdım:) Anafiel film yorumlarını merakla takip edeceğim saygılar :)
 
Üyelik Tarihi
4 May 2016
Konular
52
Mesajlar
588
MFC Puanı
2,310
psycho (sapık)

Anthony Perkins'in mükemmel oyunculuğu ve ona eşlik eden Janet Leigh.
annesinin ölümünden sonra ağır psikolojik rahatsızlıklar yaşayan Norman'ın işlediği cinayetleri konu almaktadır.

benim yorumum ise tamamen izlenmesi yönünde. oldukça gerçekçi ve kusursuz bir film. siyah beyaz oluşu ayrıca cezbedici.



Psycho 2

ilk filmin devamı. Genelde bu tür filmlerin sonraki serilerini sevmem çünkü aynı şeyi tekrar ederler, yaptıkları ufak tefek değişiklikler de filmin kalitesi bir o kadar düşürür. Fakat bu film ilk filmin devamı niteliğinde olmuş tamamen ilk film ile bağlantılı. Bu nedenle ilk film kadar başarılı buldum. Psycho hiç bir şekilde insanı sıkmayan ve izledikçe merak uyandıran film türlerinden. Oldukça akıcı, şans vermenizi tavsiye ederim.




ve Darkking deatpool komedi isteyenler için harika bir film. ben izlerken çok gülmüştüm. İnanılmaz doğal bir film ve sıradanlığı aşmış. bu önemli bir nokta
 
Üyelik Tarihi
4 May 2016
Konular
52
Mesajlar
588
MFC Puanı
2,310
The Straight Story

yine bir David Lynch filmi. 1999 yapımı dram filmi. sadakatın en güzel örneği bu film diyebilirim. kararlı ve inatçı bir adamın göz dolduran vefası.
Dram sevmeyenlerin sıkılacağını düşünüyorum bu filmden. Çünkü başarılı yönetmen duyguları en ince ayrıntısına kadar fark etmemizi istiyor, buda olayların yavaş ilerlemesine neden oluyor.
Eğer yakın birisiyle bir dargınlığınız varsa ve bunu aşamıyorsanız belki de bu izlemelisiniz.


 
Üyelik Tarihi
4 May 2016
Konular
52
Mesajlar
588
MFC Puanı
2,310
Dheepan
Filmin başında çoğu kişi olayları anlamıyor ama olay mültecilerin başka ülkelere sığınmak için aile görünmeleri gerekmektedir. bunun için tanımadığı kişileri bir birlerinin ailesi kabul etmek zorundadırlar. bir hintli adamın hayatta kalma çabasını ve ailesi olmadığı halde onları nasıl sahiplendiğini izleyeceksiniz. izlenilmesi gerektiğini düşündüğüm bir film daha.


images
 
Üyelik Tarihi
4 May 2016
Konular
52
Mesajlar
588
MFC Puanı
2,310
Psycho 3-4
ve serinin diğer iki filmi. Psycho 3'te filmin yönetmenliğini Anthony Perkins'in üstlendiğini görüyoruz. seride ki diğer filmlere oranla daha erotik ve daha çok cinayet var. Tam herşey yoluna girdi derken, Perkins bizi mükemmel bir şekilde şaşırtmayı başarıyor.
Psycho'da en beğendiğim şey bir sonraki filmin bir önceki filmden daha başarılı olması.

Serinin son filmi Psycho 4, bu film de karakterimizin geçmişine gidiyoruz. Karakterimizin neden bu kadar yoğun sorunlar yaşadığına açıklık getiriyor serinin bu filmi.
Hayatımız da yaptığımız en ufak hataların veya hakaretlerin ileride ne derece sorun olabileceğini göz ardı etmememiz gerektiğini ve her ne yaşarsak yaşayalım bir çözümünün muhakkak olduğunu en açık şekilde ele almış.

yüzüklerin efendisi, harry potter, x-men vs. şuana kadar hangi serileri izlediysem hiç biri Psycho'nun yerini tutamadı açıkçası. tekrar tekrar izleyebileceğim ve sıkılmayacağım filmlerden.


a445.jpg
 
Üyelik Tarihi
4 May 2016
Konular
52
Mesajlar
588
MFC Puanı
2,310
Grinin elli tonu

Çok beğenilen hatta sabırsızlıkla gösterime girmesi beklenen, izlendiğinde millette şok etkisi yaratan bir filmdi.
ama bence; Hayatım boyunca izlediğim en gereksiz ve zaman kaybı olan bir filmdi grinin elli tonu. Beklediğimden çok daha basit olmasından dolayı da hayal kırıklığına uğramıştım. O kadar millet ov vav falan dedi ama hiç vaovluk bir tarafı yoktu. Sözleşmeler, seks ile işi karıştırmaları. benim param var ve istediğim herşeye sahip olabilirim, sende beni arzuluyorsan sana yapacağım sadistçe seksi kabul edeceksin tarzındaki kendini beğenmişce tavırları olan adam ve kızın hala deli gibi onu isteyip tüm gururunu yerle bir etmesi falan tam bir zaman kaybı gerçekten. Grinin elli tonu denilince herkesin aklına şiddetli seks geliyor ama filmin büyük bir kısmı adamın kıza hediyeler alması ve kızın adamı düşünmesi ile geçiyor. Filmin bir sonuca bağlanmaması ayrıca bir sorun. bazı kesim genç kızların, ergenleri sinemaya çekip onlar üzerinden prim yapmak olduğunu söyler ki bende bu kesimdenim. Karanlığın elli tonu çıkacak olunca bunun da yorumunu yapayım dedim. Gider miyim peki? İzlenecek o kadar harika filmler varken tekrar zamanımı kaybetmek istemem.


97464a03bcd1737842097ba249075d92--fifty-shades-movie-christian-gray.jpg
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
The Straight Story ilgimi çekti. :sigara
 
Üyelik Tarihi
4 May 2016
Konular
52
Mesajlar
588
MFC Puanı
2,310
The double
yönetmenliğini Richard Ayoade'ın üstlendiği, 2013 yılı İngiliz yapımı kara komedi, gerilim filmi.

220px-%C3%96teki_%28The_Double%29_-_afi%C5%9F.jpg


Dostoyevsky'nin "öteki" kitabının filme uyarlanışı. Özellikle filmde karşınıza gelen bazı kareler muazzam. Tekrar tekrar izlediğim nadir filmlerden.
konusu; Simon kayıtsız dünyada izole varlığını tırmalamayan, ürkek bir adamdır. Annesi tarafından hor görülür, iş yerinde göz ardı edilir ve hayallerindeki kadın Hannah tarafından bir türlü fark edilmez. Dışlanmışlığını değiştirmek için elinden pek bir şey gelmemekte, kendisini güçsüz hissetmektedir. James adında yeni bir meslektaşın gelişi, dengesini altüst etmeye başlayacaktır. James Simon'ın fiziksel olarak ikizi gibidir fakat karakter olarak tam tersidir. Çünkü James kendine güvenen, karizmatik ve kadınlarla arası iyi olan birisidir. Simon'ın korkusu James'in yavaş yavaş hayatını devralmasıyla başlar.




Whiplash
Bir çok kişi eminim izlemiştir. Azimin en güzel örneği diyebilirim. Gayet güzeldi.



Kış uykusu

yerli sinemaları pek beğenmiyor olmama rağmen çok dikkatimi çeken bir filmi. Ve çektiğine de değen bir film olduğunu düşünüyorum. Haluk bilginer, demet akbağ, nejat işler, melisa sözen, serhat kılıç gibi oldukça güçlü bir kadroya sahip dram filmi. film 3 saatten fazla, uzun bir film ama hiç bir şekilde sıkılmadım. Çok cabuk sıkılıyor olabilmeme rağmen...
filmde en çok hoşuma giden şey oyuncuların rollerini inanılmaz güzel oynamış olmalarıydı. sanki gerçek karakterleri izliyormuşum gibi bir hissiyat verdi. herşey doğaldı yapmacık hiç bir şey yoktu. Buda zaten beni cezbeden kısmıydı.




Kevin hakkında konuşmalıyız.
aşığım bu filme. ustaca işlenmiş hikayesine, verdiği mesajlara, oyuncuların harika performansına. Bu kadar mı güzel anlatırsın.. yine bir Ramsey harikası.


 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
DETACHMENT (kopma)

şimdi açın ve izleyin bence...



Uzun zamandır bu kadar olağanüstü bir film izlememiştim. Onlar nasıl replikler, nasıl saf bir acı, nasıl çaresizlik... Bu karanlığa eşlik eden fondaki müzik ve eşliğinde Camus. Hakkını vermek lazım, çok etkilendim :sigara
 
Üyelik Tarihi
4 May 2016
Konular
52
Mesajlar
588
MFC Puanı
2,310
Günlük

gunluk.jpg


uyuşturucu bağımlılığını anlatan yaşanmış hikaye. diğer uyuşturucu filmlerine oranla daha sürükleyici ve umut verici buldum.


s-85c29e6496a4e77a765f2f73d6bb8362eb3c736c.jpg



Elveda lenin

Almanya'da geçen 2003 yapımı dram filmi. Biraz siyaset içerikli fakat konusu ile kendini diğer filmlerden ayırmış, buda onu izlenebilir kılıyor.




Kuzey yamacı

iki dağcının hayatlarından ilham alınmış gerilim-dram filmi. yaşanmış bir öykü. Aşk ise filmin süsü olmuş. filmin sonu beni oldukça üzmüş ve şaşırtmıştı. Eğer kar, dağ filmlerini seviyorsanız mutlaka öneririm.



Possession

1981 yapımı uzun metraj yine bir sürrealist film. Bol çığlıklı ve bolca rahatsız edici sahneler mevcut.
Boşanmakta olan bir çiftin bu süreç içerinde yaşadıklarını konu alıyor.
Eğer sürrealist filmleri sevmiyorsanız veya ilk kez izleyecekseniz yapacağınız yorum "ne saçma bir film." olacaktır. bilinçli izlemek önemli diye düşünüyorum.
çünkü sürreal filmler saçma değil aksine en gerçekçi filmlerdir.


 
Üyelik Tarihi
4 May 2016
Konular
52
Mesajlar
588
MFC Puanı
2,310
Mavi en sıcak renktir

Bu film hakkında çok fazla övgü aldım. Adının da bir çok yerde geçmesi bende daha çok merak uyandırmıştı.
Şunu söyleyebilirim ki, beklentilerimin çok aşağısında bir filmdi. 2013 yapımı dram filmi fakat pek duygulanmadım.
Hayatınıza bir şey katmasına gerek duymuyorsanız, lezbiyen sevişmelerinden hoşlanıyorsanız -ki cinsellik biraz fazla o zaman izlemeye değer derim.

Not: filmi izlerken kızın ağız salyasını da görüyorsunuz, ağzına kadar giren burun akıntısını da. Ne gerek varmış bu ayrıntılara dedim doğrusu.


 
Üyelik Tarihi
4 May 2016
Konular
52
Mesajlar
588
MFC Puanı
2,310
büyük açık

sonunu heyecan ile bekleyeceğiniz, belirsiz bir film.
filmin özetini suraya bırakıyorum.
Sektör dışından dört kişi büyük bankaların, medyanın ve hükümetin görmekten kaçındığı şeyi, ekonominin küresel çöküşünü gördüğünde akıllarına bir fikir gelmişti: Büyük Açık. Cesur yatırımları, onları her şeyi ve herkesi sorgulamalarının gerektiği modern bankacılığın karanlık, hassas noktasına götürecek. Michael Lewis’in çok satan kitabına ve gerçek bir hikayeye dayanan, Adam Mckay’in yönettiği Büyük Açık filminde başarılı oyuncular Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling ve Brad Pitt rol alıyor. Filmin senarist koltuğunda ise Adam McKay ve Charles Randolph oturuyor.


 
Üst