• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Filmlerde Kullanılan 11 Hile

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Filmlerde kullanılan 11 hile

Burcu Yaylagül

8 Temmuz 2017

Sinema, kafamızı dağıtan, bizi başka dünyaya götüren muhteşem bir olaydır. Kamera arkasında, bu dünyayı yaratmak için birtakım hileler kullanılıyor. Bazı tekniklere bir göz atalım;

1. Islak asfalt



Gece sahnelerinde, karakterlerin ıslak yolda araba kullandığını hiç fark ettiniz mi? Görmüş olduğunuz o estetik sahneler asfaltı ıslatmaları ile oluşuyor. Islak zemine vuran ışıklar renk kontrastı sayesinde ekranda daha iyi görüntü veriyor.

2. Sahte kalabalıklar



Çoğu filmde ekstra kalabalık insan toplulukları oluyor. Bütçesi çok maliyetli olduğundan film yapımcıları genellikle farklı yöntemleri kullanırlar; kalabalık görüntüyü sağlamak için küçük bir grubun doğru açı ile fotoğrafını çekerler ve bilgisayar sayesinde kalabalığı tamamlarlar. Başka bir yöntem ise konuşmacı arkasında kullanılan şişirilebilir mankenlerdir.

3. Uyuşturucu maddeler



Tabii ki filmlerde kullanılan uyuşturucuların gerçek olduğunu düşünmüyorduk. Kullanılan maddeler genellikle süt tozu, vitamin ve şeker olarak farklılık gösteriyor.

4. Kanlı sahneler



Kanlı sahnelerde, oyuncular genellikle gıda boyası içeren mısır şurubu kullanıyorlar. Eski siyah beyaz filmlerde ise buna hiç gerek kalmadan çikolata sosu kullanılıyordu.

5. Erotik sahneler



Erotik sahneyi canlandırmak oyuncuları çok fazla geriyor ve utandırıyor. Oyuncular arasına yastık koyuyorlar ya da vücut boyu renkli iç çamaşırları giydiriyorlar. Yönetmen John Turturro, bir kere Kate Winslet’i jimnastik topu üzerinde seks sahnesini çalıştığını söylüyor.

6. Sağlıklı sigaralar



Sağlıklı olduğunu düşündüğünüz favori aktörünüz ekranda fosur fosur sigara içerken görürseniz şaşırmayın. Bu tür sahnelerde sağlığa zarar vermeyen nikotin içermeyen bitkisel sigara kullanıyorlar. Düşünsenize, her sahne yaklaşık 10 kere baştan çekiliyor. Bu gerçek bir sigara olsaydı, aktör için büyük bir felaket olurdu.

7. Mini özel efektler



Film yapımcıları, sinema bütçesini yükseltmemek için özel efektli sahneler kullanıyorlar (örneğin arabayı patlatarak uçurmak gibi) Çoğunlukla bilgisayar teknolojisinden yararlanılır ancak çoğu zaman nesnelerin oyuncakları ya da küçük maketlerini de kullanılarak büyük ses getirirler.

8. Şekerden camlar



Filmlerde karakterin camın içinden geçerek uçtuğunu görmüşsünüzdür. Buradaki kırılan cam için şeker kullanılıyor. Hem lezzetli hem de zarar vermeden mükemmel bir gerçeklik katıyor.

9. Araba diyalogları



Karakterler, arabada içerisinde sohbet ederlerken genellikle şoförün arkaya bakarak konuştuğunu görürüz. İzleyenler bu konuda oldukça endişeleniyor olabilirler. Böyle bir sahneyi çekmek için, genellikle araba bir platform üzerinde duruyor ve onu başka bir araç çekiyor oluyor.

10. Süt bulutları



Sis bulutlarının şehir üzerinde toplanmasını göstermek için film yapımcıları, boya ve sütü bir su deposunda karıştırıyorlar. Sonra, dijital ortamda bu muazzam etkiyi ekranlara yansıtabiliyorlar. Bunun yanı sıra, UFO sahneleri için de frizbi kullanıyorlar.

11. Ses mühendisinin asistanı, karpuz!



Soundtrack’leri oluşturmak için ses mühendisleri çeşitli numaralara başvuruyorlar. Mesela, kuş seslerini yerine kitabın sayfalarını çevirerek etkili sesi yaratabiliyorlar. Ya da karpuz sayesinde kafaya vurulunca çıkan sesi taklit edebiliyorlar.

Sosyal medya
 
Üst