MonteKristo
Emektar Üye
- Üyelik Tarihi
- 8 May 2015
- Konular
- 272
- Mesajlar
- 3,536
- MFC Puanı
- 10,320
Malzemeler
Yarım su bardağı fındık içi
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı rendelenmiş
limon kabuğu
1 tatlı kaşığı toz vanilya
Bir tutam tuz
2 adet yumurta sarısı
Çilek sos için: Yarım kg çilek
Yarım çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı çilek likörü
Tarifi
Fındık içini robotta toz haline getirin. Derin bir tencerede fındık, şeker, irmik, süt ve bir tutam tuzu karıştırın.Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Ateşten alıp, vanilya ve rendelenmişlimon kabuğunu ekleyerek karıştırın. Hafif ılınınca iki yumurta sarısını pudinge ekleyip, yedirene kadarkarıştırın. Önceden yağlanmış kalıbın içine boşaltıp benmari usulü 30 dakika pişirin. Buzdolabında 1 saatbekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarın. Çilek sos için çilek, tozşeker ve çilek likörünü robottangeçirin. Sosu pudingin üzerine gezdirip servis yapın.
Yarım su bardağı fındık içi
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı rendelenmiş
limon kabuğu
1 tatlı kaşığı toz vanilya
Bir tutam tuz
2 adet yumurta sarısı
Çilek sos için: Yarım kg çilek
Yarım çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı çilek likörü
Tarifi
Fındık içini robotta toz haline getirin. Derin bir tencerede fındık, şeker, irmik, süt ve bir tutam tuzu karıştırın.Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Ateşten alıp, vanilya ve rendelenmişlimon kabuğunu ekleyerek karıştırın. Hafif ılınınca iki yumurta sarısını pudinge ekleyip, yedirene kadarkarıştırın. Önceden yağlanmış kalıbın içine boşaltıp benmari usulü 30 dakika pişirin. Buzdolabında 1 saatbekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarın. Çilek sos için çilek, tozşeker ve çilek likörünü robottangeçirin. Sosu pudingin üzerine gezdirip servis yapın.