The Punisher
MFC Üyesi
-
-
-
- MFC Puanı
- 31

Mozillanın mobil işletim sistemi olan Firefox OS, Japonyaya oldukça tarz bir şekilde giriyor. Ülkenin mobil operatörlerinden olan KDDInin Tokyoda düzenlediği etkinlikte tanıtılan Fx0, şeffaf logosuyla dikkatleri çekiyor.
Mozillanın mobil işletim sistemi olan Firefox OS, Japonyaya oldukça tarz bir şekilde giriyor. Ülkenin mobil operatörlerinden olan KDDInin Tokyoda düzenlediği etkinlikte tanıtılan Fx0, şeffaf logosuyla dikkatleri çekiyor.
4.7 inç ekranıyla gelen cihaz, işletim sistemi olarak Firefox OSun en son sürümünü taşıyor. Cihazın bu sıradışı tasarımı Japonyanın ünlü tasarımcılarından Tokujin Yoşiokaya ait. Cihazın tasarım aşamasında LGnin amiral gemisi G3ten ilham alınmış.
Japonyada 976 TL olarak belirlenen Fx0ın, diğer Mozilla OS cihazlarından daha yüksek fiyatla satışa çıkarıldığı görülüyor. Cihazın özelliklerine baktığımızda 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemci, 1.5 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve 2370mAh kapasiteli pil bulunuyor. Fx0, 6 Ocak tarihinde Japonyada satışa sunulacak.
.jpg)
Cihaz muhtemelen Japonya dışında herhangi bir ülkede satılmayacak. Bunun sebebi de KDDIya özel bir tasarım olması.
.jpg)