• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fırında Salamura Tavuk

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
MALZEMELER

1 adet organik tavuk
Salamura için:

2 litre sıcak su
350 gram tuz
250 gram esmer şeker
Aroma paketi için:

1 adet limon
3 dal taze biberiye
4 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
Sebze paket için:

500 gram minik patates
500 gram havuç
500 gram arpacık soğan
2 adet taze koçanlı mısır
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
45 DAKİKA

Püf noktası:

Tavuğu sebzelerin üzerine yerleştirdiğiniz için pişen tavuğun lezzetli yağı ve suyu sebzelerin tadına tat katacak ve pişme sürelerini kısaltacaktır.

Aynı zamanda tavuğun tabanı da daha iyi kızaracaktır.

NASIL YAPILIR?

Kaynar suda tuz ve şekeri çözdürün ve oda sıcaklığında soğutun. Soğuk salamura içerisinde bütün tavuğu en 4 saat olmak şartı ile 12 saate kadar buzdolabında dinlendirin.

Tavuğu kağıt havlu ile kup kuru oluncaya kadar iyice kurulayın. İçerisine ortadan ikiye kesilmiş limon taze biberiye defne yaprağı ve sarımsaklar ile doldurun. Ve oda sıcaklığına gelmesi için dinlendirin.

Derin bir karıştırma kabında yıkanmış sebzeleri az miktar zeytinyağı tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra tepsinin tabanına boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Son olarak tavuğu sebzelerin üzerine koyun.
Tavuğu önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Ardından derinin iyice kızarması için; ısıyı 220 dereceye çıkarın.

Tavuğun piştiğini anlamak için bir mutfak termometresini tavuğun kalça kısmına batırın. Termometre 75 dereceyi gösteriyorsa ya da etler buttan kolayca ayrılıyorsa tavuk pişmiş demektir.

Fırından çıkardığınız tavuğu 10-15 dakika dinlendirdikten sonra sebzelerle ve tabanında kalan lezzetli suyu ile birlikte servis edin.
 
Üst