Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Forumun Kapalı Kalması Hk.

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    21,247
Merhaba sevgili megaforum.com üyeleri;

21 Kasım'dan beri forum sitemizin kapalı olmasındaki sebep ile ilgili siz değerli forum üyelerine açıklama yapmak için bu konuyu açmış bulunmaktayım.

9 gündür forumumuzun kapalı olmasından dolayı öncelikle üzgün olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Forum sitemiz hatırlayanlar bilirler ki 2 varklı sQL birleşiminden oluştu. (yani 2 farklı forumun veritabanlarının birleşmesi) Zaman zaman bu bize bazı problemler yaratsa da anlık olarak bu problemleri çözebiliyorduk fakat gün geçtikçe büyüyen veritabanında bazı kritik tablo hataları ile karşılaştım. Bu tablo hatalarını onarabilmek için öncelikle veri girişinin olmaması gerekiyordu bundan dolayı kapalı kalmasındaki ilk etken buydu.
Gerek vBulletin gerekse de eklentiler ile birlikte gelen tüm tablolar tek tek analiz edilmiş olup hatalı tablolar içeriği dahil onarılmıştır.
Bununla birlikte 2008 yıllarına ait bazı post girişlerinin yarattığı hatalar ve beraberinde getirdiği yavaşlıklarda göz önünde bulundurularak bu post girişleride veritabanımızdan tamamen silinmiştir.

Bu optimizasyonlara başlamadan önce forum veritabanı 3 GB gibi bir büyüklükteydi. Optimizasyonlardan sonra veritabanımız 1.6 GB'a inmiştir.

Bir diğer konumuz da forumun şuan bulunmuş olduğu sunucudur.
Forum sitemiz bundan böyle daha iyi optimize edilmiş, ve tamamen forumun gereksinimleri ile oluşturulmuş yeni bir sunucuya taşınmıştır. Zamanımızın yaklaşık 4/5 günü bununla geçtiğini de bilmenizi isterim.

Peki bu çalışmalar neden uzun sürdü? diye sorabilirsiniz.

Çoğu arkadaşın bilgisi vardı yakın bir zaman da Siirt ilinde yaşanan bir Maden faciasında en yakın arkadaşlarımdan birinin kuzeni heyelan sonucu göçük altında kalmış ve onunla birlikte o bölgeye gitmiştim. 10 gün o bölgede kalan biri olarak bölgenin şartlarının zor olması ve hergün sabah madene gidip akşam dönmemiz sonucu ben sadece akşamları forum ile ilgilenebiliyordum.
Bundan dolayı akşam 2 3 saat gibi maximum zamanımda bu tür problemleri çözmüş olmaktayım.
Aslında OxiGeN (Emir) ilgileniyordu fakat forumun veritabanına daha çok hakim olduğumdan bizzat ilgilenmek istedim. Bundan dolayıda süreç bu kadar uzamış oldu.

Forum Php ve mysQL optimizasyonu ile artık daha rahat, daha hızlı ve minimum hata düzeyine ulaşmıştır. Bu değişiklikler sonrası olası anlık sorunlar yaşanabilir, (beyaz sayfa, yönlendirme hatası, konu içeriğine girememe gibi) şayet bu tür sorunlar yaşarsanız bunları bize bildirmenizi rica ediyorum.

Soru/sorunlarınız için lütfen çekinmeden bildirin.

Herkese anlayış ve duyarlılığından dolayı çok teşekkür ederim.

Saygılarımla.

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    4,491
Öncellikle geçmiş olsun.

Forum ise çok güzel olmuş ellerinize sağlık Pisadam ve OxiGeN

Limon.

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    119
Forum çok güzel olmuş ancak ben bir konuya girmek için en az 5 dakika bekliyorum,çok ağır çalışıyor bende Pisadam

Sentinus

'boşunaymış' dedirtmeyin be insana..
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -894
bendede oyle çok yavaş hatta bazı sayfalar bir saatte açılmıyor çözüm lütfen

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    21,247

TeuFeL

Çok Pişman Olan Hiç Pişman Olmamıştır.
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    454
Öncelikle geçmiş olsun Pisadam

Belirttiğiniz üzere zaman içerisinde hız normale dönecektir. Tekrardan burada olmak güzel ..

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    21,247
Birde yorumlar 2şer tane gözüküyor. Üstte TeuFeL de de olmuş

http://www.megaforum.com/forum-oyunlari/520176-o-mu-bu-mu-61.html#post1238638
Bu konuda bende de oldu.

Cevapla butonuna 2 kez tıklamadığına emin misin? Yavaşlıktan dolayı belki farkında değilsin ama tıklamış olabilirsin çünkü bununla ilgili bir problem yok.

Yorumlarda bende bir sıkıntı yok

Geçmiş olsun Pisadam, emeğine sağlık
Biraz yavaş olsa da tekrar burada olmak güzel.

Teşekkür ederimm, Hale.

Senide tekrar burada görmek güzel. Yavaşlık 1 saate kadar biter.

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
Bide vB sürüm güncelleseydiniz harika olurdu. Emeğinize sağlık. Forum ortamını özlemişiz :sigara

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Geçmiş olsun Burak, emeğine sağlık.

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
Hangi sürüm mesela?

Bu arada Galadriel Limon. hız normale döndü mü*

4 e yükseltsek bence daha iyi olur. İskelet olarak 3 serisinden pek bir farkı yok. Hem kazanım olarak en çok kullanılan tarayıcı chrome dan doğrudan kodları görmeden metin biçimlendirebiliriz. Daha iyi olur. Eskiden chrome eklentileri vardı bu işi gören artık onlarda çalışmıyor.

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777

Hoşgeldin Burak,
Pisadam OxiGeN Ellrinize sağlık forum güzel olmuş.
Bende sıkıntı yok herkese keyifli forumlar dilerim.

Üst Alt