• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Önemli Forumun kapalı kalması hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pisadam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pisadam

Administrator
Forum Yaşı
18 Yıl 2 Ay
Merhaba,

Arkadaşlar forum sitemiz 22.06.2022 gecesinden beri kapalıydı. Peki neden?

Plesk tabanında oluşan bugdan dolayı sunucumuza erişim sağlayamadık. MySQL Apache Plesk hepsi çökmüştü.
Sunucuda aslında her gün yedek alınıyordu ama ne hikmetse plesk en son şubat 2022 de yedek almış.
İşin bu tarafı elimizde vardı oda patladı.
Sonra kendi bilgisayarıma almış olduğum 11 nisan 2022 yedeği vardı.
Elimizde başka hiçbirşey kalmamıştı.

Bende asla 22 nisan 2022 yedeğine dönmek istemiyordum.

Her servisin kendi alanında uzman olan bir çok kişiden fikir aldık. %90'ı Kurtaramazsınız, eski yedeğinize dönün dediler.
Bizdeki de inatya öyle böyle kurtarıcaz dedik ve başladık.
4.günün sonunda uyku demeden gece gündüz bu sorunu her detayıyla araştırarak hiç bir veri kaybı yaşanmadan forumu kurtarmayı başardık.

Emek verilmiş herşey değerlidir. Biz bunun bilincinde olarak yola girdik.

Bizim bu çabamız umarım sizlere ışık olur ve her zamankinden daha çok foruma katkı vermiş olursunuz.

Hepimize geçmiş olsun.

Saygı ve sevgilerimle..

Bir çok sürecine şahit oldum, inanın herkes son yedeği kurardır ama burağı çook uzun yıllardır tanıyorum ve yapısında vazgeçmek olmadığını biliyorum ve yine beni şaşırtmadı, sonuç olarak yin3 başardıx emeğine sağlık dostum

Merhaba,

Arkadaşlar forum sitemiz 22.06.2022 gecesinden beri kapalıydı. Peki neden?

Plesk tabanında oluşan bugdan dolayı sunucumuza erişim sağlayamadık. MySQL Apache Plesk hepsi çökmüştü.
Sunucuda aslında her gün yedek alınıyordu ama ne hikmetse plesk en son şubat 2022 de yedek almış.
İşin bu tarafı elimizde vardı oda patladı.
Sonra kendi bilgisayarıma almış olduğum 11 nisan 2022 yedeği vardı.
Elimizde başka hiçbirşey kalmamıştı.

Bende asla 22 nisan 2022 yedeğine dönmek istemiyordum.

Her servisin kendi alanında uzman olan bir çok kişiden fikir aldık. %90'ı Kurtaramazsınız, eski yedeğinize dönün dediler.
Bizdeki de inatya öyle böyle kurtarıcaz dedik ve başladık.
4.günün sonunda uyku demeden gece gündüz bu sorunu her detayıyla araştırarak hiç bir veri kaybı yaşanmadan forumu kurtarmayı başardık.

Emek verilmiş herşey değerlidir. Biz bunun bilincinde olarak yola girdik.

Bizim bu çabamız umarım sizlere ışık olur ve her zamankinden daha çok foruma katkı vermiş olursunuz.

Hepimize geçmiş olsun.

Saygı ve sevgilerimle..
Bu tecrübeyi forum'a, forum konusu olarak yansıtmalısın (bir kaç gün sonra (dinlenme olayı) da olabilir?)

Çok geçmiş olsun forum ailesi Burak emeğine sağlık tşk ederiz .

Çok geçmiş olsun forum ailesi@pisadam emeğine sağlık tşk ederiz .

Bir çok sürecine şahit oldum, inanın herkes son yedeği kurardır ama burağı çook uzun yıllardır tanıyorum ve yapısında vazgeçmek olmadığını biliyorum ve yine beni şaşırtmadı, sonuç olarak yin3 başardıx emeğine sağlık dostum
@StigmatA özelde sorun var galiba yazdıklarım gitmiyor hata veriyor

Foruma bir şey olmamasına çok sevindim, foruma hiç bir şey olmadan kurtarman ya helal olsun valla emeklerine sağlık forumun en güzel yerlere gelmesi dileğiyle.

Foruma bir şey olmamasına çok sevindim, foruma hiç bir şey olmadan kurtarman ya helal olsun valla emeklerine sağlık forumun en güzel yerlere gelmesi dileğiyle.
Aslında "ustalık" burada devreye giriyor.Sistemi geri getirme, zararsız bir şekilde.....

• Beğen
Tepkiler: Nur
Aslında "ustalık" burada devreye giriyor.Sistemi geri getirme, zararsız bir şekilde.....

Aynen bende onu diyorum, kendisini tanımıyorum ama yaptığı imzasını attığı işlere hayran kaldım.

Forum kapalı kaldığı süre içinde bu aşağıdaki ekran görüntülerindeki eski zaman versiyonları ile kendimi avutuyordum (kendi kendini kandırmaca....çocukça)
megaforum-1.png

O tarihler'de forum'un net trafiğine bakın...!!!

megaforum-2.png

Web adresi :
Kod:
http://web.archive.org/web/20180216195409/https://www.megaforum.com/

Soru :
Peki bu eski zamanlara ait web site formuna nasıl ulaştık?

Cevap :
Aşağıdaki link'te Chrome ve Firefox için aynı olan bir eklenti sayesinde...

Kod:
https://chrome.google.com/webstore/detail/webarchive/keklmionaaaclgemhidflekdiaogglgk

• Beğen
Hepimize geçmiş olsun.

• Beğen
Geçmiş olsun bu süreçte ekstra vakit harcayan herkese kucak dolusu teşekkürler :)

• Beğen
Geçmiş olsun inşallah tez zamanda düzene girer

Geri