Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Frambuazlı Soğuk Sufle Tarifi

OBERON

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,142
  • MFC Puanı
    151
  • MFC Seviyesi

MALZEMELER

200 gr frambuaz
300 ml vişne suyu
3 yumurta sarısı
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
150 ml süt kreması
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kavrulmuş file badem

Süslemek için :

Frambuaz ve pudra şekeri


Tarif

Frambuazları temizleyin. Bir kâseye alıp üzerine vişne suyunu ekleyin ve 4 saat bekletin. Kısık ateşte 10 dakika ısıtıp soğutun. Yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Şeker ve suyu tencereye alıp şurup kıvamında kaynatın. Ocaktan alıp ılıtın.
Yumurta sarılarının üzerine ekleyip karıştırın. Krema, limon suyu ve vişne sulu frambuazları ilave edin. Mutfak robotunda ezin. Yuvarlak bir sufle kabının çevresini yağlı kâğıtla (Kağıdın yüksekliği kalıptan fazla olmalı) sarın. Açılmaması için iyice sabitleyin.
Sufle harcını kalıbı iki parmak geçecek şekilde ilave edin. Buzlukta 4 saat bekletin. Kalıbın kenarındaki yağlı kâğıdı çıkarın. Kalıptan taşan suflenin kenarlarına file bademleri yapıştırın. Frambuazları pudraşekere bulayıp suflenin üzerine dizin. Servis yapın
 
Üst Alt