• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Futbolda kural değişiklikleri denendi

Herkül

Admin
Konum
BERGAMA
Forum Yaşı
13 Yıl
Mesajlar
32,188
Tepkime puanı
16,020
Futbolda kural değişiklikleri denendi
YOEg0A.jpg

Futbolda kural değişiklikleri, Hollanda'da iki amatör takımın maçında denendi. FIFA Direktörü Van Basten'in de izlediği mücadelede, kendine pasla korner, taçın ayakla yapılması ve penaltının sadece bariz gol şansında verilmesi uygulandı.

Futbola getirilmesi düşünülen yeni kurallar, ilk kez bir futbol maçında uygulamaya konuldu. Infantino’nun başkan seçildikten sonraki en önemli projelerinden olan devrim niteliğindeki değişiklikler, gözlerden uzak bir şekilde Hollanda’da teste tabi tutuldu.

Ülkenin iki amatör takımı Lisse ve Quick Boys, yeni kuralların uygulanması için özel bir maçta karşı karşıya getirildi. FIFA’nın teknolojik gelişmeden sorumlu direktörü Marco Van Basten’in de hazır bulunduğu karşılaşmada futbolcular, yeni kuralların geçerli olduğu mücadelede boy gösterdi.

Maçta üç temel kural denendi.Bunlardan bir tanesi free/kick kullanan futbolcunun topla driplingini mümkün kılan (kendisine pasla oyunu başlatması) ve yine serbest vuruş ya da kornerin, hakemin düdüğü beklenmeksizin kullanılabilmesini sağlayacak olandı. Taç atışlarının ayakla kullanılması ikinci yenilik olarak maçta uygulanırken, penaltıya ancak ceza sahasında yapılan faulun, bariz gol şansını engellemesi durumunda hükmedilmesi de üçüncü yeni kural olarak denendi.

Bu kural değişikliklerini yapmaktaki amacın oyunu daha hızlı, daha çekici ve daha adil bir hale getirmek olduğu belirtildi. Yapılan deneme maçıyla ilgili ilk reaksiyon ise Hollanda Futbol Federasyonu’ndan geldi. Federasyon direktörü Gijs de Jong, bu kuralların yakın bir gelecekte yürürlüğe gireceğini söyledi.
 
Eeee bariz gol sansı durumunda penalti calinirsa fenerbahce nasil puan alacak :D
 
Geri
Üst