• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Gebelikte Banyo Yapmak

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Gebelikte banyo uzun yıllar boyu hamile kadınların sıkıntı çektiği bir konu olmuştur. Tıp uzmanları geçtiğimiz yüzyılda banyo suyunun annenin mikrop kapmasına neden olacağını düşünürlerdi. Bu yüzden banyo hamileler için kısıtlanır, bazı anne adayları içinse hamileliğin son aylarında banyo yasaklanırdı.

Ancak yapılan son tıbbi araştırmalar hamile kadının böyle bir tehlike altında olmadığı ortaya çıktı. Günümüzde çıkan sonuçlara göre hamile bir kadının vajinasından mikrop girmesi için vajinanın içine su kaçması için zorlanması gerekiyor. Vajinanın mikroplu su için açılması ve zorlanması bile yeterli değil. Çünkü rahime mikrop girmesini engelleyen sümüksü tıkaç bu gibi tehlikeli durumlarda anında devreye girmekte. Tıkaç herhangi bir mikrobik durumda bebeği, anne suyunu ve mukozayı tehlikelerden koruyor. Artık eskiden farklı olarak doktorlar anne kesesi yırtılana kadar su içinde durmaya ve doğum başlayana kadar duş almaya izin vermekteler. Ancak izin verilmiş olsa da özellikle son aylarda baş dönmesi ve dikkat eksikliği gibi durumlar nedeniyle hamilelerin sürekli kontrol altında banyo yapması öneriliyor.
 
Üst