• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gelibolu’da Bulunan Bir Fransız Askerinin, 1915 Hatıra Notu

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
Konum
BERTUNA
Forum Yaşı
6 Yıl
Mesajlar
5,457
Tepkime puanı
17,030
Fransızlar, Kereviz Dere’deki mevzilerimizi alıp, Müttefik cephesinin Alçıtepe’ye doğru ilerlemesini sağlamak için yaptıkları hücum denemelerinde zorlandılar. Çarpışmaların şiddeti ve Fransız zaiyatının çokluğu nedeniyle, Fransızlar buraya ‘Ölüm Çukuru’ adını verdiler. Fransa’dan, Cezayir’den ve Senegal’den gelen Fransız askerleri burada, Haricot (Kuru Fasulye ) Mevzisi ve Le Rognon (Böbrek) adı verdikleri mevzilerimizi almak için savaştılar. Bu gibi sıradan isimler, savaş alanlarıyla tezat oluşturur.

Bir Fransız tabip subayı olan Doktor Subin, bu arazi hakkında şunları yazdı:

“Her taraf yaralı dolu! Hücum ettikçe artan ölüler karmakarışık yığınlar içinde yatıyorlar ... cesetler şişmiş ve uniformaları üzerlerine sıkı sıkı yapışmış. Bu korkunç bir şeydi.”
 
Geri
Üst