• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Genel Olarak Cildimiz Ve Cilt Bakımı

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Güzellik denilince bayanların aklına genellikle makyaj gelse de güzelliğin temelinin sağlıklı bir ciltte yattığı unutulmamalıdır.

16 yaşını geçirdikten sonra pek az bayan taze ve pürüzsüz cildi ile övünebilir. Gerçekte de cilt 16 yaşından itibaren yaşlanma sürecine girer. Erken dönemlerde bu çok fazla göze batmasa da zaman ilerledikçe daha belirgin hal almaya başlamaktadır. Günlük sorunlar yüzünden kaçınılmaz duruma gelinen stres alkol ve sigara kullanımı cilt üzerindeki yaşlanma etkilerini hızlandırıcı görevini üstlenmeye başlar.

Doğru bir bakımla cildin yaşlanmasının saç ve tırnakların yıpranmasının önüne geçmek mümkündür. Bunun için de cildimize her gün en az 10 dakikamızı ayırmalıyız. Böylece gelecekteki dış görünümümüzü kendimiz belirlemiş oluruz. Ayrıca unutmamamız gereken önemli bir nokta cilt bakımının bir tedavi yöntemi olmadığıdır. Deri hastalıkları dermatologların uzmanlık alanlarına girmektedir. Cildimize iyi bakmak ve yaşlanmanın etkilerini ise kendi elimizdedir.


Cildimizi Olumsuz Etkileyen Faktörler

Cildimize olumsuz etki eden bir takım faktörler mevcuttur. Her birisi onu farklı şekilde etkilemektedir.

1. Yaş: yaş ilerledikçe cildimizin elastikiyeti azalır. Bu da deride kırışıklıkların ortaya çıkmasının nedenidir.

2. Hormonal denge: hormon dengesinin bozulması cildimizin kurumasına veya aşırı yağlanmasına yol açabilir. Bu dengesizlik bazı cilt sorunları ile karşılaşmamıza neden olmaktadır.

3. Dış çevre: cildimizi olumsuz etkileyen bir takım dış çevre etkileri bilinmektedir: sıcak soğuk rüzgar nem güneş ışınları


Cilt Tipleri Ve Bakım Programları

Şimdi cilt tiplerine ve bakım şekillerine bir göz atalım. 4 cilt tipi bilinmektedir: kuru cilt normal cilt karma cilt ve yağlı cilt. Her cilt tipi farklı özellikler taşıdığından farklı bakım talep etmektedir.

KURU CİLT yağ hücrelerinin düşük aktivitede bulunduğu bir cilt tipidir. Ciltte morluklar özellikle göz çevresinde çok sık oluşmaktadır. Bu cilt serttir cilt üzerinde kabuklanma ve kuruluklar oluşmaktadır. Genelde 40-50 yaş üzeri bayanlar kendi ciltlerini kuru olarak görmektedirler.

NORMAL CİLT sağlıklı bir görünüm sergiler. Yağ ve nem oranı dengelenmiştir. Cilt sorunları nadiren ortaya çıkar.

KARMA CİLT en yaygın cilt tipidir. Bu cilt tipine sahip insanlarda 'T Bölgesi' dediğimiz alın burun çene bölgesi yağlıdır. Cilt homojen olmayan bir renk görünümü sergilemektedir.

YAĞLI CİLT yağ hücrelerinin yüksek aktivitede bulunduğu belirgin parlaklığa sahip bir cilt tipidir. Bu cilt sivilce oluşumuna yatkındır. 20 yaşından itibaren bayanların ciltleri yağlanmaya başlar.

Bazı bayanlar kendi cilt tiplerini belirlemekte yanılabilirler. Karma cilde sahip birisi kuru cilt tipinin olduğunu zannedebilir. Bu tehlikeli bir durumdur. Yanlış yapılan bakımlar cildi olumsuz etkileyecektir veya faydasız kalabilecektir. Bu nedenle cilt bakım ürünleri alınmadan önce bir uzman kontrolünden geçilmeli ve daha sonra sonuçlarına uygun bakım ürünleri kullanılmaya başlanmalıdır.


Cilt Bakımı

Profesyonel bir bakım temel temizleme gözenekleri temizleme tonik nemlendirme ve cildi dış etkilerden koruma aşamalarından geçer.

TEMEL TEMİZLİK: İlk olarak makyajı çıkarma işlemi ile başlar. Ellerimizi bir günde çok kez yıkıyoruz ama cildimizi en fazla 2 kez yıkarız. Bu nedenle temizleme işlemini suyla yıkamaktan daha etkili bir şekilde yapmakta yarar vardır. Ayrıca sabunlu suyla yıkanmaya karşı dayanıklı olan pek az cilt vardır cildimiz hassastır. Her cilt tipine göre farklı temizlik ürünü kullanılmalıdır.

GÖZENEKLERİN TEMİZLİĞİ: Bu aşama dolmuş ve tıkanmış gözeneklerin açılması için gereklidir. Bu temizlik aşaması bütün ciltler için yaşlandıkça daha fazla önem kazanmaktadır. Bu amaçla kullanılan bakım maskeleri mevcuttur. Genelde bu ilem haftada 2 kez yapılmaktadır.

TONİK: Yukarıdaki aşamalar cildi temizler rahat nefes almasını sağlar. Sıra PH dengesini sağlamaya geldi. Bu özellikle siyah noktaların çok oluştuğu ciltler için şarttır. Bu amaçla hazırlanmış cilt tipine göre seçilmiş tonik kullanılır.

NEMLENDİRME: Ciltteki nem oranının dengelenmesi esastır. Cilt yumuşar ve kuruluktan kurtulur. Her cilt tipine uygun nemlendirici seçilir. Yağlı ciltler için yağ emici ürünler mevcuttur.

KORUMA: Kullanılan koruma ürünleri cildi dış ortamın olumsuz etkilerine karşı korur.
 
Üst