-
-
-
- MFC Puanı
- 16,420
Sorun : (bir forum sitesinden alıntılandı kullanıcı sorusu)
Ben KDE Plasma kullanıyorum ve düşük FPS alıyorum. Ancak aklıma bir fikir geldi. Xfce kullanmak. Gerçekten işe yarar mı?
CEVAP :
Eğer , gerçek manada linux dağıtımından zevk ve verim almak istersen (tabii ki daha YÜKSEK FPS almak istersen) ;
Masaüstü ortamı olarak;
LXDE
WINDOW MAKER
MATE
XFCE
masaüstü ortamlarından biri tercih etmelisin.Ama hangisi diye soracak olursan buna şöyle bir yanıt verirdim kendimce
1 ile 10 arası bir FSP Ölçek Skalamız olsun, 1 = En Kötü değer , 5 = Orta Değer , 10 = En İyi Yüksek Değer olarak sınıflandırılırsa;
WINDOW MAKER = 9.5
LXDE = 7,6
MATE = 5,81
XFCE = 4,56
olarak yukarıdaki sıralama ortaya çıkar
1 puan = 10 FPS olarak kabul edilirse ;
WINDOW MAKER = 9.5 x 10 = 95 FPS
LXDE = 7,6 x 10 = 76 FPS
MATE = 5,81 x 10 = 58,1 FPS
XFCE = 4,56 x 10 = 45,6 FPS
Not:
Bu ölçeklendirme dünya forumlarında bir ilk'tir TRWE_2012 fikri icadıdır,İsterseniz araştırın google'den bulabilecek misiniz?
Ben KDE Plasma kullanıyorum ve düşük FPS alıyorum. Ancak aklıma bir fikir geldi. Xfce kullanmak. Gerçekten işe yarar mı?
CEVAP :
Eğer , gerçek manada linux dağıtımından zevk ve verim almak istersen (tabii ki daha YÜKSEK FPS almak istersen) ;
Masaüstü ortamı olarak;
LXDE
WINDOW MAKER
MATE
XFCE
masaüstü ortamlarından biri tercih etmelisin.Ama hangisi diye soracak olursan buna şöyle bir yanıt verirdim kendimce
1 ile 10 arası bir FSP Ölçek Skalamız olsun, 1 = En Kötü değer , 5 = Orta Değer , 10 = En İyi Yüksek Değer olarak sınıflandırılırsa;
WINDOW MAKER = 9.5
LXDE = 7,6
MATE = 5,81
XFCE = 4,56
olarak yukarıdaki sıralama ortaya çıkar
1 puan = 10 FPS olarak kabul edilirse ;
WINDOW MAKER = 9.5 x 10 = 95 FPS
LXDE = 7,6 x 10 = 76 FPS
MATE = 5,81 x 10 = 58,1 FPS
XFCE = 4,56 x 10 = 45,6 FPS
Not:
Bu ölçeklendirme dünya forumlarında bir ilk'tir TRWE_2012 fikri icadıdır,İsterseniz araştırın google'den bulabilecek misiniz?