-
-
-
- MFC Puanı
- 16,420
Adımlar :
1.Yönetici modunda bir terminal penceresi açılır. Ve komut satırına ;
yazılım yükleme komutu girilir.

2.Sistem'e Yüklenen "Pinta Resim Editörü " açılır.

Windows'da Paint.Net v3.5.11 Türkçe (yamasını kendim yükledim elle)
GNU-Linux'da Pinta v1.7.1 Türkçe (temiz kurulum'dan hemen sonra resmi depo'dan kurdum bu resim editörünü)
3.Çözünürlük değerleri değiştirilecek resim dosyası dizin konumundan yazılıma gösterilir.(resim dosyasının tam yolu)

Pinta resim editöründe açılmış olan 1998 yılına ait LXDE duvar kağıdının çözünürlük değeri : 1024 x 768 px. standart S-VGA değeri.Biz bunu 1280 x 800 px dizüstü pc ekran çözünürlük boyutuna getireceğiz.
4.Pinta'da Çözünürlük Değiştirme İşlemi İcrası
Yazılımın , Görüntü Menü sekmesine tıklanır.Açılan Görüntü Menüsünde >> "Görüntüyü Yeniden Boyutlandır"a tıklanır.Açılan yazılım içi mini pencere'de "Mutlak Boyut" işaretlenir ve ardından ;
Genişlik (px) (X - ekseni ) : 1280 px birim
Yükseklik (px) (Y- ekseni ) : 800 px birim
Not :
En/Boy Oranını Koru checkbox'ın (tr : işaretleme kutucuğu) işaretlemesi kaldırılır ki X-Y değeri değişmesin , sabit kalsın.

5.Çözünürlüğü değiştirilmiş resim dosyası (dosya uzantısı .png) farklı bir isimle sistem'e kayıt edilir.

6.Orjinal resimle , kayıt edilen yeni resmin disk üzerindeki dosya boyutları karşılaştırılır.

Pinta resim editörünün en iyi ve önemli özelliği bir resmin çözünürlük değerini büyütürken , dosya boyutunu optimum boyuta indirgeyebilmesidir.
SONUÇ :

Karşınızda GNU-Linux Mint 19.3 LXDE v0.9.4.3 i386 İşletim Sistemi Dağıtımı
Tema : Linux hack theme (kendi dizaynım)
1.Yönetici modunda bir terminal penceresi açılır. Ve komut satırına ;
Kod:
apt-get -u install -ff pinta

2.Sistem'e Yüklenen "Pinta Resim Editörü " açılır.

Windows'da Paint.Net v3.5.11 Türkçe (yamasını kendim yükledim elle)
GNU-Linux'da Pinta v1.7.1 Türkçe (temiz kurulum'dan hemen sonra resmi depo'dan kurdum bu resim editörünü)
3.Çözünürlük değerleri değiştirilecek resim dosyası dizin konumundan yazılıma gösterilir.(resim dosyasının tam yolu)
[Dosya Menüsü >> Aç komutu]

Pinta resim editöründe açılmış olan 1998 yılına ait LXDE duvar kağıdının çözünürlük değeri : 1024 x 768 px. standart S-VGA değeri.Biz bunu 1280 x 800 px dizüstü pc ekran çözünürlük boyutuna getireceğiz.
4.Pinta'da Çözünürlük Değiştirme İşlemi İcrası
Yazılımın , Görüntü Menü sekmesine tıklanır.Açılan Görüntü Menüsünde >> "Görüntüyü Yeniden Boyutlandır"a tıklanır.Açılan yazılım içi mini pencere'de "Mutlak Boyut" işaretlenir ve ardından ;
Genişlik (px) (X - ekseni ) : 1280 px birim
Yükseklik (px) (Y- ekseni ) : 800 px birim
olarak ayarlanır.
Not :
En/Boy Oranını Koru checkbox'ın (tr : işaretleme kutucuğu) işaretlemesi kaldırılır ki X-Y değeri değişmesin , sabit kalsın.

5.Çözünürlüğü değiştirilmiş resim dosyası (dosya uzantısı .png) farklı bir isimle sistem'e kayıt edilir.

6.Orjinal resimle , kayıt edilen yeni resmin disk üzerindeki dosya boyutları karşılaştırılır.

Pinta resim editörünün en iyi ve önemli özelliği bir resmin çözünürlük değerini büyütürken , dosya boyutunu optimum boyuta indirgeyebilmesidir.
SONUÇ :

Karşınızda GNU-Linux Mint 19.3 LXDE v0.9.4.3 i386 İşletim Sistemi Dağıtımı
Tema : Linux hack theme (kendi dizaynım)