• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

google asistan nedir? google asistan ne işe yarar?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
google asistan nedir? google asistan ne işe yarar?

Google Asistan, Android telefonlar için tasarlanmış bir asistan uygulamasıdır. Bu anlamda Apple telefonlarda yer alan Siri ile benzer bir uygulama olduğu söylenebilir. Kullanımı oldukça basit olan Google Asistan, modern hayatın içinde yoğun bir gündeme sahip kişiler için hayat kolaylaştırıcı nitelikte. Uygulamayı kullanmak içinse öncelikle cihazınıza tanımlanmış aktif bir Google hesabına sahip olmanız gerekmekte.

Google Asistan’ı hem Android hem de iOS işletim sistemli cihazlarda kullanabilirsiniz. Uygulamayı cihazınıza yüklemek içinse Google resmi sayfasını, Google Play Store’u ya da AppStore’u kullanabilirsiniz. Google Asistan’dan yardım alabileceğiniz noktalar şu şekilde:

Google Asistan, Google tarafından geliştirilen bir yapay zekadır. Geliştirilme amacı ise öncelikle kullanıcının hayatını kolaylaştırmaktır. Kullanımı oldukça kolay olan bu uygulamanın, Siri kadar popüler olmasının ne kadar zaman alacağı ise merak konusu. Google Asistan’ın geçmişte Türkiye desteği bulunmuyordu. Ancak yapılan son güncellemeden sonra uygulama Türkiye’de de kullanılabilecek. Bunun içinse manuel olarak işlem yapmanız gerekiyor.

Google Asistan Nasıl Kullanılır?
Google Asistan’ı kullanabilmek için öncelikle uygulamayı aktive etmeniz gerekiyor. Bu işlem için izlenecek adımlar ise şu şekilde:

Öncelikle durum çubuğundan Ayarlar bölümüne gelin ve hesaplar alanında Google Asistan’ı aktif hale getirin.
Telefonunuzun ana ekranındaki Google arama çubuğuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan talimatları sırasıyla yerine getirin.
Konum belirleyin ve bu konumu aktive edin.
Size gelecek olan uyarı mesajını “Evet, kabul ediyorum” olarak işaretleyin.
Bundan sonra Google Asistan uygulamasını sesli olarak da açabilirsiniz. Üstelik kullandığınız uygulamalara güncelleme geldiğinde de Google Asistan sizi bilgilendirecek.
Peki, Google Asistan mı daha iyi yoksa Siri mi? Popüler Youtuber’lar bu soruyu yanıtlamak üzerine sık sık videolar çekiyor. Teknoloji severler için oldukça keyifli olan bu videolar, Android ile iOS arasındaki çekişmeyi de ateşler nitelikte. Google Asistan ile Siri karşılaştırmasının sonuçları oldukça ilginç.

İki uygulamadan da uygulama açmak gibi belirli komutların yerine getirilmesi istendiğinde, neredeyse eşit zamanda işlem tamamlanıyor. Ancak bu yapay zeka asistanlara bilgi gerektiren sorular sorulduğunda, Google Asistan’ın daha hızlı hareket ettiği görülüyor.

Google-Asistan-Nas%C4%B1l-kullan%C4%B1l%C4%B1r-810x405.jpg


Bunun arkasındaki sebep, Google’ın adeta bir bilgi ansiklopedisi konumunda olması gerekir. Google bu tip sorulara direkt cevaplar verirken, Siri daha çok arama ile ilgili linkleri kullanıcıya sunuyor. Hız yönünden değerlendirildiğinde Google Asistan’ın öne çıktığını söyleyebiliriz. Siri gibi güçlü bir rakibe karşı oldukça başarılı sonuçlar elde eden asistan, teknoloji severlerin beklentilerini büyük oranda karşılıyor.

Son dönemde yapay zekalar hakkında yapılan araştırmalar, başlı başına birer yapay zeka olan Google Asistan ve Siri’nin de sık sık test edilmesine neden oluyor. Cornell Üniversitesi tarafından yapılan zeka testi de teknoloji severleri oldukça eğlendirdi. Araştırmada Siri ve Google Asistan’ın IQ’su ölçüldü ve 2011’den beri hayatımızda olan Siri’nin zeka seviyesi 23.9 çıkarken, çok daha sonra hayatımıza giren Google Asistan’ın zeka seviyesi ise 47.28 çıktı. Bu anlamda Google Asistan’ın Siri’ye göre çok daha bilgili ve hatta hazır cevap olduğu söylenebilir!

Sesli ve yazılı olarak iletişim kurabileceğiniz Google Asistan’ı siz de hemen ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Yakın dönemde bazı telefonlar içlerinde direkt olarak Google Asistan yüklenmiş olarak kullanıcılara sunulacak. Bu gelişmeden sonra Google Asistan’ın dünya genelinde çok daha popüler olması bekleniyor.

Alıntıdır
 

Qasem

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
2 Eyl 2018
Konular
82
Mesajlar
1,598
MFC Puanı
110
İkisinide kullanmayanlardanım :)

Bilgi - İnanç - Eylem
 
Üst