• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Google Chrome'da reklam dönemi bitiyor

74BoZKurT74

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
11 Tem 2019
Konular
9
Mesajlar
13
MFC Puanı
0
ABD merkezli teknoloji devi Google, web tarayıcısı Chrome'un reklamlarını otomatik engellemek için çalışmalara başladığını bildirdi.

Google Chrome'da reklam dönemi bitiyor!
Sistem kaynaklarını fazlaca tüketen reklamları engellemeke isteyen Google, reklamların engellenmesi için kullanıcıların herhangi bir şey yapmasına gerek kalmadan web tarayıcısının bu işlemi yapmasını sağlayacak.

İnternet üzerinde bulunan milyonlarca internet sitesi gelirlerini reklamdan kazanıyor ancak zaman zaman reklam gösterimleri kullanıcılar tarafından büyük sorunlara neden olabiliyor.

Özellikle sistem kaynaklarını bolca kullanan bazı reklamlar bilgisayar ve telefonların yavaşlamasına neden oluyor. Google'a göre bu tür kaynak tüketen reklamlar, internet üzerinde yayınlanan reklamların yüzde 10'unu kapsıyor.

Kullanıcıların daha rahat bir internet kullanımı deneyimi yaşamasını isteyen Google, Chrome'a otomatik reklam engelleyici özelliği eklemeyi planlıyor.

Chrome'un bu yeni özelliği, 60 saniyeden uzun süre işlemci performansını düşüren ve internet hızını azaltan reklamları otomatik olarak engelleyecek. Reklamlar engellendiklerinde ise neden engellendiği hakkında kullanıcıya bilgi verilecek.

Chrome 76 sürümü ile birlikte reklam engelleme özelliğinin kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.
 
Üst