• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Google, Güvenlik Anahtarı Sistemini Geliştiriyor

-Ruhefza-

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
4 Mar 2019
Konular
932
Mesajlar
4,109
MFC Puanı
1,190
Artık güvenlik anahtarınızı sadece Chrome'da değil diğer tarayıcılarda da kullanabileceksiniz.
Şimdiye kadar bir ‘güvenlik anahtarı’ kullanarak Google hesabınızla Chrome’da oturum açabiliyordunuz. Şimdi Google, başka cihazlarda yaptığınız kimlik doğrulama standardını değiştiriyor.
Bu formata göre anahtarınızı Firefox, Edge veya diğer tarayıcılarda da kullanabileceksiniz. Bu özellikle Chrome kullanmak istemeyenler için ya da şifreyle uğraşmak istemeyenler için ve başka bir cihazdaki oturum açılışını sadece Gmail’i kontrol ederek görmek isteyenler için kullanışlı olabilir.

0a2494a3c4f6bf0106742d3b40382e4bea4fe13c.jpeg


Yalnız şunu hatırlatmakta fayda var: Anahtar kayıt işlemi hâlâ eski Universal Second Factor standardı ile yapılabiliyor. Yani hesabınıza bir anahtar eklemek için yine Chrome’u kullanmanız gerekecek. Şimdilik üçüncü parti bir tarayıcıya güvenmeniz zaman alabilir ama bu adım ile ilerde Bluetooth bağlantısı ile bile güvenlik anahtarı kullanarak herhangi bir cihazdan hesabınıza giriş yapabilirsiniz.​
 
Üst