• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Görme Engelli 40 Yıldır Gönüllü Müezzinlik Yapıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeyna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeyna

"Dum spiro spero"
Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
17 Yıl 8 Ay
Mazıdağı ilçesinde bulunan Sultan Şeyhmus Camisi'nde müezzinlik yapan görme engelli Şeyhmus Bakış
virgulll.gif
tef eşliğinde söylediği Kürtçe kaside ve ilahilerle insanları mest ediyor.

Abdulhalim Çelik - Mazıdağı ilçesinde bulunan Sultan Şeyhmus Camisi'nde 40 yıldır gönüllü müezzinlik yapan görme engelli Şeyhmus Bakış (65)
virgulll.gif
tef eşliğinde söylediği Kürtçe kaside ve ilahilerle insanları mest ediyor.

Sultan köyündeki Sultan Şeyhmus Camisi'nde yıllardır gönüllü müezzinlik yapan Bakış
virgulll.gif
AA muhabirine
virgulll.gif
5 aylıkken geçirdiği kızamık hastalığı nedeniyle görme yeteneğini kaybettiğini belirtti.

Zor günler geçirdiğini ama Allah'a hep şükrettiğini ifade eden Bakış
virgulll.gif
gittiği her yerde
virgulll.gif
hiç kimseden bir karşılık beklemeden sadece Allah rızası için müezzinlik görevini üstlendiğini dile getirerek
virgulll.gif
"Benim küçüklüğüm ve gençliğim alimlerle
virgulll.gif
imamlarla
virgulll.gif
büyük zatlarla ve İslam ile geçti. Bu sayede dini bilgi açısından çok şey öğrendim" diye konuştu.

-"Tef çalarak geçimimi sağlıyorum"-

Şeyhmus Bakış
virgulll.gif
gözleri görmediği için diğer duyu organları ve hislerinin çok güçlendiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Ben birine dokunduğum ve sesini duyduğum zaman unutmazdım ama artık yaşlandım. Eskisi gibi değil. Kolumu güneşe doğru kaldırarak
virgulll.gif
saati aşağı yukarı 4-5 dakika farkla tahminen söyleyebiliyorum. Gerçi şimdi kolumda konuşan saat var. 4-5 cüzü ezbere biliyorum. Mevlit
virgulll.gif
ilahi okuyorum. Törenlere
virgulll.gif
festivallere gidiyorum. Yani 50 yıldan fazla tef çalıyorum. Eskiden çok fakirdik. Şimdi durumumuz biraz daha iyi. Tef çalarak hayatımı kazanıyorum
virgulll.gif
geçimimi sağlıyorum. Türkçe bilmediğim için Kürtçe ilahiler söylüyorum. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım."

Bakış
virgulll.gif
terör ve Suriye'de yaşanan olayların kendilerini de üzdüğünü
virgulll.gif
İslam coğrafyası ve Suriye'de kardeşin kardeşi öldürdüğünü
virgulll.gif
kardeşler arasında bir an önce barışın sağlanması için dua ettiklerini kaydetti.

-"Cemaat tarafından çok seviliyor"-

Sultan Şeyhmus Cami İmamı Basri Ayan da camide 18 yıldan bu yana birlikte hizmet verdikleri Bakış'a her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bakış'ın herkes tarafından tanındığını belirten Ayan
virgulll.gif
"Bakış cemaat tarafından çok seviliyor. Cemaatin tepkisi çok olumlu. Müslüman insanlar yumuşak kalpli. Allah ondan razı olsun" dedi.

Diyarbakır'da yaşayan Abdurrahman Aydın ise fırsat buldukça camiyi ziyaret ettiğini belirterek
virgulll.gif
"Hacı Şeyhmus'u 10 yıldır tanıyorum. İyi bir insan
virgulll.gif
ibadetini yapıyor. Müezzinlik yapıyor. Tef çalıyor
virgulll.gif
ilahi söylüyor. Çok temiz bir insan" diye konuştu.

Geri